Menü
Telefonszám
Kapcsolat
SEOZSENI keresőoptimalizálás: Google Adwords modul

SEOZSENI keresőoptimalizálás: Google Adwords modul

A Google Adwords hirdetések 80 százalékánál legalább a felére lehet csökkenteni a kampány díját. A rosszul beállított kampányok miatt azt látja, hogy a kattintási árak az egekbe szöknek. Gondolatai azt súgják a fülébe, hogy ha nem talál megoldást, a gatyája is rámegy a hirdetésre. Nem hagyja nyugodtan aludi a gondolat. A magas átkattintások miatt állandóan zakatolnak gondolatai. Egy rakás pénzt sprórol meg és a gondok miatti aggódástól menti meg a SEOZSENI Adwords programja

Ma nagyon népszerű a Google hirdetés. Az organikus keresési forgalmat célzó keresőoptimalizálás mellett egyre népszerűbb a PPC hirdetés. Az Adwords névre hallgató hirdetéseket látja a keresések során felül (3 db) és jobbra (8 db) a keresési találatok körül. A Google Adwords hirdetése kattintás alapokon működik. Ezt azt jelenti, hogy a hirdetés megjelenéséért nem fizet. Csak akkor fizet, ha valaki rákattint a hirdetésre. Ezt nevezzük célirányos hirdetésnek. A célirányos hirdetés lényege a költségek minimalizálása. Ön csak akkor fizet, ha a látogatók tömegéből valaki kifejezi érdeklődését az Ön terméke vagy szolgáltatása iránt.

Van is egy ilyen mondás: a reklám fele feleslegesen elköltött pénz. Csak sosem tudni, melyik fele. Valójában a reklám 80 százaléka feleslegesen elköltött pénz. Az eredményeket a maradék 20 százalék hozza. Az internet megjelenésével lehetővé vált, hogy csak a nyereséget produkáló 20 százalékba fektesse a pénzét a reklámozó. A célirányos hirdetésnek a lényege, hogy nem a megjelenésért, hanem az átkattintásért fizet. Nem kattintnak azok, akiket nem érdekel a hirdetés. Nem költ azokra, akik biztosan nem vásárolnak.

A kellő szakértelem nélkül beállított kampányoknál gyakori a 400-500 forintos kattintási díj

Habár a célirányos hirdetés rendkívüli találmány, sajnos sokan rossz beállításokat használnak. A rossz kampánybeállítások miatt a kattintások ára képes az egekbe szökni. Jól beállított kampánynál nem ritka a 7-30 forintos kattintási díj. Nagy versenyben azonban a 400-500 forintos kattintási díj sem szokatlan.

Keresőoptimalizálás adwords funkció

A célirányos látogatottság habár zseniális hirdetési lehetőség, a rosszul beállított kampányok felemésztik a keretet

Egyetlen kattintásért 400-500 forintot fizet. Az eladások ipari átlaga 1,5%. Ez azt jelenti, hogy 100 látogatóból lesz 1,5 vásárló. Az első vásárláshoz legalább 66 látogatóra van szükség. Amikor 400 forint az átkattintás ára és weboldala a szokásos hatékonysággal működik, egyetlen vásárláshoz 26.400 forint reklámköltséggel számolhat. Az interneten értékesített termékek átlagos ára jóval kevesebb, mint az egy eladásra jutó reklámköltség. Magyarul az eladás bruttó árbevétele sem fedezi a reklámköltséget. Ilyen rossz beállítások mellett villámgyorsan kiürülnek tartalékai.

A konkurencia „lekattintja” az egyenlegét

A drága kattintások rákfenéje, hogy a konkurencia is kattintgat a hirdetésre. Ülnek a számítógép előtt és az Ön méregdrága hirdetésére kattintnak. Az eladás költéseit jelentősen meg tudja növelni, amikor naponta több tucat fals kattintás adnak le a konkurensek.

A konkurencia támadása miatt is létfontosságú a hirdetés kattintásainak lecsökkentése. Mivel nem tudja megakadályozni, hogy a konkurensek az Ön hirdetéseire kattintsanak, csupán egyetlen dolgot tehet: minimalizálja a kattintási árakat, hogy a konkurencia minimális károkat okozzon.

A kattintások árainak csökkentése a SEOZSENI Adwords programjával

A SEOZSENI Adwords programjával úgy készítheti el a kampányokat, hogy a kattintási árak jelentősen csökkennek. Ezt úgy érheti el, hogy a program előre beállított kampányokat készít el. Ezekben a kampányoknál Önnek csak a kulcsszavakat kell megadni. A program előre elkészít három hirdetési szöveget is. Ezeknek a hirdetési szövegeknek az átlagosnál jóval magasabb átkattintási arányt (CTR) érhet el.

A CTR jelentősen befolyásolja a kattintási árakat. Jó hirdetési szöveg esetében sokan kattintanak. A magas CTR alacsonyabb kattintási árat, míg az alacsony CTR magas kattintási árat eredményez.

Ezzel a programmal akár havi 50.000 - 100.000 forint megtakarítást érhet el

Nem mindegy, hogy 30 forint vagy 300 forint a kattintás költsége. Manapság nem ritka a 300 forintos kattintási ár sem. Pedig néhány változtatással a 300 forintos kattintási ár helyett csak 30 forintot kellene fizetni. Gondolja végig, 10.000 kattintásnál 2.700.000 forint marad az Ön zsebében.

Az Ön felelőssége a kattintási árak minimalizálása. Ezt a leggyorsabban a SEOZSENI programmal érheti el.

Összefoglalva, miről is van szó?

  • A Google Adwords hirdetés a világ leghatékonyabb keresőhirdetése. Ezért sok a konkurencia és gyakra egekbe szökő lesz az átkattintási ár. Nem ritka a 300-400-500 forintos kattintási ár sem.
  • Amikor 400 forint az átkattintás ára és weboldala a szokásos hatékonysággal (1,5% konverziós arány) működik, egyetlen vásárláshoz 26.400 forint reklámköltséggel számolhat. Sok esetben még a bruttó eladási árat sem éri el a várható reklámköltség. Durván veszteséges a weboldala.
  • Az Adwords hirdetés akkor működik jól, amikor a kattintási árak optimálisak. Ehhez jó kulcsszvakra, jó kampányra és jó hirdetési szövegre van szükség. Mindhármat elkészíti Ön helyett a SEOZSENI Adwords prograjma.

Ön is képes használni

A SEOZSENI Adwords program használata gyerekjáték. Önnek csupán a kulcsszavakat kell megadni. A program arra is ügyel, hogy egy kulcsszó csak egy kampányban szerepeljen. Amikor végzett a kulcsszavak feltöltésével, a Google által készített Adwords Editor nevű programmal feltöltheti a kampányt.

Az Adwords Editor letöltéséhez és használatához részletes leírást talál. A leírásban képek és gyakorlati példák segítik a megértésben és a helyes használatban.

Adwords menü funkciók listája:

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa folyamatosan változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:

No-spam: csak keresőoptimalizálás és linképítés cikkeket kap, reklámot soha

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím (nem publikus):
Honlap:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOZSENI. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOZSENI szerzője

© 2005 - 2020 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.