Menü
Telefonszám
Kapcsolat
SEOZSENI backlink checker

SEOzseni backlink elemzés: vajon a konkurensek honnan szerzik a linkeket?

A Google keresőoptimalizálás egyik fontos tényezője a minőségi linkek gyűjtése. A rangsorolásra óriási hatással van, ezért kritikus szakmai titok. Senki sem árulja el, honnan szerzi a linkeket. Hiszen ekkor nyilvánossá válna, hogy mennyire erős egy konkurens a témában. Valamint sok esetben a módszer másolható: elég megkeresni a forrás oldalakat. Sokan elakadnak és már nincs több ötletük, honnan lehetne új linkeket szerezni. A versenytársak elemzésével biztos akad még olyan oldal, ahonnan linkeket lehetne gyűjteni. Soha ki nem fogyó, új ötletek tárháza a konkurens weboldalak linkprofil ismerete

A konkurens profiljából az is kiderül, hogy fizetett-e linkekért. Ma a privát bloghálózaton terjesztett PR cikkeknek van a legnagyobb rangsorolást módosító hatása. A backlink elemzés könnyen megmutatja, hogy van-e ilyen bloghálózata a konkurensnek. Ilyen esetben nagy a veszélye annak, hogy hagyományos eszközökkel nem fogja tudni megelőzni versenytársát.

A hivatkozó domainek száma mutatja meg a weboldal linkerejét. Minél több egyedi domain linkel egy oldalra, annál biztosabb a pozíciója. A backlink elemzéssel ezt is meg lehet ismerni. Összehasonlíthatja a saját eredményével ezáltal választ kap, hogy megelőzhető vagy sem a versenytárs.

Annyira fontos SEO faktor a backlink, hogy önálló iparág épült a linkprofil feltérképezésére

Önálló iparág épült a weboldalak közötti linkkapcsolat feltérképezésére. Indexelő robotok (bot, spider vagy crawler néven ismertek) százezrei fogyasztják az interneten elérhető tartalmat. A legnagyobb adatbázissal rendelkező nemzetközi linkprofil elemző eszközök:

  • Open Site Explorer (99 - 599 USD / hó): A MOZ saját adatbázisa. 718 millió domain 40 trillió linkjét ismeri
  • Ahrefs (99-999 USD / hó): a linkek mellett a kulcsszavak és a kereső találati listáját is elemzi. A cikk írásakor 178 millió domain 2,8 trillió külső linkjét tárolja (23,5 trillió belső link mellett). 2000 szerver naponta 30 millió új oldalt dolgozik fel
  • Majestic SEO (49 - 399 USD / hó): sajnos nem adják meg, hogy hány domain és link kapcsolatát ismerik

SEOzseni backlink elemző szoftver INGYEN: korlátozás nélkül használható a versenytársak feltérképezéséhez - ami máshol mai dollár árfolyamon számolva 123.743 - 309.822 forint / hó kiadással járna

A SEOzseni egy szoftver, ami azért készült, hogy a keresőoptimalizálás és linképítés nehézségeit minimálisra csökkentse. Az ezzel járó kiadásokat pedig megtakarítsa és az Ön pénztárájában maradjon. Miért vándorolna ki a nehezen megkeresett forint valamilyen amerikai dollármilliárdos zsebébe?

Sok kiscég nem teheti meg, hogy havonta 100-300 ezret költsön SEO eszközökre. Ezek között csak az egyik a backlink elemzés, hiszen emellett szükség van még kulcsszó keresésre, szemantikus kulcsszó keresésre, on-page tartalmi ellenőrzésre is. Ezeket szintén INGYEN megtalálja a SEOzseni arzenáljában.

Magyar szoftver, magyar piacra: a nemzetközi link feltérképező szoftverek csak 0,38 százalékban tárolnak magyar nyelvű adatokat - ezzel szemben a SEOzseni 277 millió magyar linket ismer

Hiába a lenyűgöző számok, a hazai linkhálózat töredékét ismerik. Az Ahrefs meg is mondja, hogy 30 millió magyarországi linkkapcsolatot ismer. Az óriási adatoknak csak egy töredéke jut a magyar piacra. Érthető, hiszen valószínűleg ezzel arányban van a magyar előfizetők száma. Kis pénz, kis foci.

Egy haza SEO szakembernek mindenképp szüksége van a konkurensek linkprofiljára. Fel kell mérni a vetélytársak erőfölényét, hogy a megrendelők stratégiáját ehhez lehessen igazítani. Hiába ír valami egy jó cikket 0 backlinkkel, legjobb esetben az első 30 találat közé kerül. Miközben a konkurens gyengébb cikkel - de 300 egyedi domainnel uralja a piacot.

Ezt a funkciót itt találja: SEOzseni » "Eszközök" menü » "Linkprofil (backlink) elemzés"

Backlink ellenzőrzés irányítópult

A SEOzseni backlink elemzés megmutatja, honnan és milyen linkszöveggel szereznek linket a versenytársak. A szűréssel rákereshet egy-egy forrásra vagy  céloldalra

Linkfa: mélylinkek

A "Linkfa" megmutatja a mélylinkeket: megismerheti, hogy a kezdőlapon kívül milyen oldalak kapnak linkeket

egyedi domainek száma

A "Linkfa" megmutatja az egyedi domainek számát - ami most az egyik legerősebb rangsorolási faktor

backlink elemzés bloghálózat

A linkforrások megnyitásával és elemzésével rögtön kiderül, ha egy versenytárs privát bloghálózatról szerzi a linkeket

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa évente 500 alkalommal változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:


Okos vásárlás: küldhetnek nekem akciós SEO ajánlatokat (max. havi 1x) IGEN, értesítést kérek
az új SEO módszerekről

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Név:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOzseni. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOzseni szerzője

© 2005 - 2021 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.