Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Sitewide linkek egyesítése

2020. július 25, szombat 10:17

2 új SEO frissítés: Sitewide linkek egyesítése és a teljes webhely relevancia felturbózása

Fontos ismerni és tisztán tartani a saját weboldalunk linkprofilját és a relevanciáját. A Google indexállományában található adatok egy részét a Google Search Console rendelkezésre bocsátja. Innen kimentett adatokat fel lehet tölteni a SEOzseni-be és olyan műveleteket lehet végezni, amit még a GSC sem tud (vagy akar megmutatni)

A Google Search Console-ból le lehet tölteni a linkprofil adatok egy részét. A Google titkolózik, nem árul el túl sokat. Most úgy tűnik, az exportálásban egy domain-hez maximum 200 linket mutat meg. Ez nem is rossz, hiszen ezek nagy valószínűséggel sitewide linkek.

(SEO kisokos: A sitewide olyan link, ami egy adott weboldal minden oldalán megtalálható. Például fejlécben, láblécben levő navigációs linkek.)

A Google joggal titkolózik. Ha minden adatot tudnánk, könnyen ki lehetne találni a rangsorolási algoritmus működését alapos teszteléssel. Ezért számos régebben létező funkciót egész egyszerűen kikapcsolak.

Tartalmi kulcsszavak: volt-nincs :(

Pedig mennyire imádtuk a teljes webhely feltérképezését. Akkoriban még Google Webmestereszközök megmutatta, hogy a teljes domainen belül melyik szó szerepelt a leggyakrabban.

Webmestereszközök - tartalmi kulcssszavak

Ki emlékszik még erre? Nagyon hasznos funkció volt a weboldal relevanciájának helyreállításában

Ennek lőttek már jó néhány éve. Ennek hiányában nem tudhatjuk pontosan, hogy milyen szavak szerepelnek leggyakrabban a weboldalunkon. Régebben örömmel láttuk, ha a fő kulcsszó benne van a listában. Ha nem volt benne, rögtön tudtuk, hogy teendőnk van a weboldallal.

A SEOzseni azonban megoldást ad erre is. Továbbfejlesztve az eredeti elképzelést:

SEOzseni webhely relevancia

SEOzseni tartalmi kulcsszavak - továbbfejlesztve. Nem csak a fő kulcsszavakat mutatja meg, de azt is, hogy ezek hányszor szerepelnek a fő HTML elemekben

Backlink műveletek: linkszöveg feltérképezése, szűrése, egyedi domain-host-IP-IPC számítás, stb

A GSC felszínesen megmutatja, hogy milyen domain-ről érkezik link. Azt már nem mutatja meg, hogy konkrétan milyen webcímről (URL) érkezik a link. Holott régen még ez is egy kattintással elérhető volt. Most már csak a minta CSV-ből lehet kinyerni ezeket a kincseket.

backlink domain

A Google titkolózik: csak ennyit mutat. Innen nem is lehet megtudni, hogy a domain melyik lapja rejti a linket. A link szövege is örök rejtély marad

SEOzseni backlink funkciók

A CSV feltöltése után a SEOzseni egyenként megnyitja a webcímet, megkeresi a linket és rengeteg számítást végez el. Ezután egy táblázatban látni lehet a link forrásának webcímét, link szövegét, link állapotát, stb.

Mondani sem kell, hogy ez (is) renkívül hasznos funkció. A Pingvin ellenőrzés miatt linkszövegekre is keresni lehet. Rögtön megmutatja a rendszer, ha egy linkszöveg túl sokszor lett felhasználva. Ezeket javítani kell és akkor a Google Pingvin büntetés elkerülhető - visszaállítható.

Korábban a sitewide linkeket is egyesével térképezte fel a rendszer. Most ez az új funkciónak köszönhetően könnyen egyesíthető - ezért rengeteg időt lehet megspórolni. Ma reggel 4000+ új link helyett csak 800+ linket kellett feltérképezni. A reggeli kávézás alatt elkészült - míg a korábbi verzióval ez bizony 2-3 óráig is tarthatott volna.

Címkék: seolab

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa évente 500 alkalommal változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:


Okos vásárlás: küldhetnek nekem akciós SEO ajánlatokat (max. havi 1x) IGEN, értesítést kérek
az új SEO módszerekről

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Név:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOzseni. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOzseni szerzője

© 2005 - 2021 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.