Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Keresőoptimalizálás: linkfa funkció

2017. augusztus 15, kedd 23:09 (Frissítve: 2024-03-14)

*** FRISSÍTVE *** 2021. április 1: ÖN helyett TE. 2005-től 16 éven át minden cikkemet ÖNÖZŐ formában írtam, mint ezt a cikket is. Az új kor szellemében a frissebb írások már TEGEZŐ hangnem beszélnek Hozzád.

Megújult a SEOzseni „Linkfa” funkció

Fejlettebb backlink elemzés, könnyebben átlátható mélylinkek

Frissítve: a SEOzseni backlink elemző szoftverről itt olvashat részletesen. A legfontosabb, hogy az adabázis csak a magyar nyelvű weboldalakra fókuszál - míg a külföldi (Ahrefs, Moz, Majestic, stb) alig 0,3 százalékban tartalmaznak magyar nyelvterületre vonatkozó adatokat. A SEOzseni linkprofil (backlink) elemző funkciója kapott egy frissítést. Mától a „Linkfában” látható, hogy a konkurens weboldal milyen egyedi domain illetve host nevekről kap linkeket

Az egyedi domain-ekről származó linkek száma nagyon fontos keresőoptimalizálás rangsorolási faktor. Minél több egyedi domain-ről érkezik link, annál biztosabbra vehető, hogy a linkelt weboldal hiteles forrás. Főleg akkor, ha a PR cikk formájában található a link. Ezt az előnyt használja ki a SEOzseni Cégkereső.

A SEOzseni rendelkezik saját linkprofil indexelő rendszerrel. A nemzetközi backlink elemző szoftverekkel ellentétben nincs korlátozva a kinyerhető adatok száma, minősége. A nemzetközi linkelemző szoftverekkel ellentétben a SEOzseni főleg magyarországi linkhálózatra fókuszál. Néhány backlink elemző szoftver:

A linkprofil elemző szoftverek többsége fizetős, míg a SEOzseni linkprofil elemző használata ingyenes.

Keresőoptimalizálás: backlink elemzés eredménye

A konkurens honlap mélylink profilja. Megtudhatja, honnan kap linkeket és melyik aloldalára hivatkoznak a linkek. Kiderülhet, milyen linkcsere és / vagy PR cikk hálózatnak lehet a tagja. A linkszövegek elemzésével még mélyebbre áshat a konkurens titkaiban

Linkfa funkció

Megismerheti a konkurens honlap mélylink struktúráját. A linképítés sikere 3 tényezőtől függ:

  • honnan kap linket a weboldal
  • milyen linkszöveggel
  • melyik oldalra hivatkozik a link (mélylink térkép)

A linkprofil elemzés az első kettőre, míg a Linkfa a harmadik kérdésre ad választ. A mélylinkek struktúráját vizsgálhatja meg ezzel a funkcióval. Vajon egy adott honlap hány különböző oldala kap linket? Melyik oldal milyen arányban kap linkeket? Hova mutatnak a kulcsszavas linkszövegek? Vajon több aloldalra is hivatkoznak kulcsszavas linkek?

Keresőoptimalizálás backlink elemzés: linkfa funkció

Linkfa: megmutatja, hogy milyen oldalakra hány linket kap a konkurens. Lentebb görgetve a linkszövegekből megtudhatja, milyen arányban használ linkszövegre helyezett kulcsszavakat a konkurens

A linkfában könnyen megnézheti, hogy egy konkurens honlap milyen erősen van jelen a magyar linkhálózatban. Ezt az elemzést a lap alján találja:

SEOzseni backlink elemzés

Domain források: megnézheti, hogy a konkurens weboldal milyen domainekről hány darab linket kap

Minél több domain-ről kap értékes linket a konkurens weboldal, annál tartósabban marad a Google élmezőnyében. Ma a keresőoptimalizálás egyik legfontosabb célja új domain-ekről új linkek szerzése. Enélkül senki sem kerülhet az élmezőnybe.

Ezt az eszközt itt találja:

  • SEOzseni » Eszközök menü » Konkurens linkprofil elemzés

Te mire szeretnél megoldást? Írd le a kérdésed, észrevételed:

*Név:

E-mail cím (Nem publikus. Értesítést kapsz, ha érkezik válasz a kommentedre):

*Hozzászólás:

--
Köszönöm megtisztelő figyelmed, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Weboldal készítés, keresőoptimalizálás (SEO) és online marketing 2005 óta.

© 2005 - 2024 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.