Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Keresőoptimalizálás: belső linkek vizsgálata funkció

2017. augusztus 15, kedd 23:09

Megújult a „belső linkek vizsgálata” funkció

A minőségi tartalomépítés nélkülözhetetlen a keresőotpimalizálásban. Ennek egyik nagyon fontos összetevője a belső linkek szerkezete ill. a belső linkek szövege. Megújult a SEOzseni „belső linkek vizsgálata” funkció: mostantól a külső linkek szerkezetét is elemzi

Röviden: azt nevezzük belső linknek, ami a honlap egy másik oldalára hivatkozik. Míg a külső link (vagy kifelé mutató link) egy másik domain-re hivatkozik. Példa: belső link kontra külső link. A webhely minőségét jellemzi a webhelyen megtalálható tartalom. Amire belső linkeken keresztül jutunk el. Minél több belső link hivatkozik egy oldalra, annál fontosabb annak az oldalnak a tartalma.

A belső linkek szerkezete és szövege kulcsfontosságú rangsorolási faktor. Hiszen ezek jól mutatják, hogy a weboldal mennyire jártas az adott témában. Miközben keresőoptimalizáljuk weboldalunkat, a belső linkek logikus felépítését sosem tévesztjük szem elől.

Ugyanígy, a külső linkek szerkezete és szövege is fontos rangsorolási faktor. Nem mindegy, hogy milyen domain-ekre és milyen webcímekre küldjük a látogatókat. Ez egy nagyon fontos bizalmi tőke, ebből lett a mai modern linképítés.

Egy a témájában hiteles, megbízható forrásként szolgáló honlap:

  • Belső link: Saját tartalmat készít. Amire hivatkozhat későbbi írásaiban
  • Külső link: Releváns honlapok tanulmányait, cikkeit publikálja

Ön is képes használni

A funkció használata gyerekjáték. Kiválasztja, hogy http vagy https (titkosított) protokollon és www vagy www nélkül használja a honlapját. Katt a gombra és türelmesen megvárja, amíg a feltérképezés befejeződik. Ezt követően 5 fontos táblázatot fog látni:

SEOzseni belső linkelemző funkció

A megújult belső linkelemző funkció: átnézheti, weboldalán belül milyen belső és külső linkeken keresztül navigálhatnak a látogatók

  • Belső linkek - Webcímek: azokat a webcímeket látja, amit a kezdőlapról kiindulva a belső linkeken keresztül elérhetnek a látogatók. Kattintson egy-egy webcímre és látni fogja, hogy milyen oldalak milyen linkszöveggel hivatkoznak az adott webcímre.
  • Belső linkek - Linkszövegek: az egyedi szövegű belső linkeket és azok előfordulását látja. Egy témában hiteles weboldal belső linkszövegei tükrözik azokat a kulcsszavakat, amire szeretne a keresőben jó helyezést elérni. Nyilvánvalóan az egyik leggyakrabban használt belső linkszöveg lesz a fő kulcsszó.
  • Külső linkek - Webcímek: azokat a webcímeket látja, amelyek más domain-ekre hivatkoznak. Kattintson egy-egy webcímre és látni fogja, hogy milyen oldalak milyen linkszöveggel hivatkoznak az adott webcímre.
  • Külső linkek - Egyedi domain: a külső linkek által hivatkozott egyedi domain neveket és azok előfordulási számát látja
  • Külső linkek - Linkszövegek: a külső linkek szövegét és azok előfordulási számát láthatja

Ezt a funkciót itt találja: "Eszközök" menü -> "Belső linkek vizsgálata"

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa évente 500 alkalommal változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:


Okos vásárlás: küldhetnek nekem akciós SEO ajánlatokat (max. havi 1x) IGEN, értesítést kérek
az új SEO módszerekről

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Név:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOzseni. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOzseni szerzője

© 2005 - 2021 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.