Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Keresőoptimalizálás: GSC+SEOZSENI

2018. február 27, kedd 15:24 (Frissítve: 2023-02-28)

GSC adatok importálása a SEOzseni-be

Google Search Console adatok mentése CSV fáljban és feltöltése a SEOzseni-be

A Google mérnökök készítettek egy igen hasznos keresőoptimalizálás eszközt. Ez a Search Console. A weboldal felvétele és a tulajdon visszaigazolása után számos bizalmas információt kapunk weboldalunk keresőben nyújtott teljesítményéről. Ezeket fel lehet tölteni a SEOzseni-be, ahol további elemzéseket végezhet.

A Google Serach Console nélkülözhetetlen keresőoptimalizálás eszköz. A Google súgójában részletesen bemutatja a használatát. Néhány bizalmas adatot fel lehet tölteni a SEOzseni-be, ahol speciális elemzéseket végezhet.

Linkek

A webhelyre mutató linkek: linkek állapota, linkszöveg feltérképezése és Pingvin büntetés ellenőrzés a SEOzseni-vel. A webhelyre mutató linkek importálásával a SEOzseni fel tudja térképezni a linkek állapotát és a linkek szövegét. Gyakran előfordul, hogy linkek hivatkoznak egy olyan oldalra, amit idő közben már töröltek. Ekkor 404 - Not Found (nem található) hibaüzenetet látnak a látogatók a linkre kattintás után. Ez rontja a felhasználói élményt. Ezért a törött linkek lerontják a helyezést. A linkek feltérképezése után láthatja a törött linkeket. Szüntesse meg a 404-es hibakódokat vagy a tartalom helyreállításával / újraírásával, vagy 301-es Moved Permanently típusú átirányítással.

A feltérképezés után azt is láthatja, ha a linkelő weboldal idő közben törölte a linket. Felveheti a kapcsolatot a weboldal tulajdonosával, hogy állítsa vissza a link eredeti állapotát. A törölt linkek szintén lerontják a helyezést.

A linkszövegek feltérképezése segít a Pingvin büntetés elkerülésében. Amikor túlságosan sokszor tartalmazza a linkszöveg a kulcsszavakat, weboldalát webspamnak nyilváníthatja a Google algoritmusa. Ezt úgy lehet elkerülni, hogy változatos linkszövegeket használ.

Linkek feltérképezése lépésről lépésre:

Először töltse le a Search Console-ból a linkeket CSV formátumban. A Serach Console » Keresési forgalom » Az Ön webhelyére mutató linkek menüben láthatja a weboldalára hivatkozó linkeket. Itt láthatja azt is, hogy hány egyedi domain hivatkozik weboldalára. Ez egy rettentően fontos rangsorolási faktor. A linkek letöltéséhez van két szürke gomb: „További mintalinkek letöltse” és „A legfrissebb linkek letöltése”. Kattintson rá, mentse le az adatokat CSV formában.

A letöltött CSV fáljt töltse fel a SEOzseni-be. Ezt a funkciót itt találja: SEOzseni » Search Console » Linkek importálása. Kiválasztja a CSV fáljt, kattint a feltöltés gombra. Ezt mindkét letöltött fájllal ismételje meg. Mikor kész, kattintson a „Feltérképezés” gombra.

A linkek ellenőrzését megtalálja a SEOzseni » Search Console » Linkek ellenőrzése menüben. Itt talál néhány nagyon izgalmas elemzést:

  • Kulcsszó vizsgálata: nagyon hasznos Pingvin büntetés elemző eszköz. A kulcsszó megadása után 3 fontos elemzést láthat.
    • #1.) Egyedi linkszövegek: a „Linkszöveg” oszlopban láthatja azokat a linkszövegeket, amelyek tartalmazzák a kulcsszót. A „Linkek száma” oszlopban láthatja, hogy az adott linkszöveg hányszor fordul elő weboldalára hivatkozó linkek között. Az „Arány” oszlopban látja, hogy az összes linkszöveghez képest hány százalékos arányban fordul elő az adott linkszöveg.
    • #2.) Kulcsszó változatok: a linkszövegben szereplő kulcsszónak ragozott, toldalékolt változatait láthatja és azok előfordulását illetve arányát.
    • #3.) Webcímek: a mély linképítést láthatja. Megnézheti, hogy a kulcsszót tartalmazó linkek az Ön weboldalának melyik aloldalára hivatkoznak, hányszor és milyen arányban.
  • Linkek listája: az „Összes link megtekintése” linkre kattintás után láthatja a linkek listáját. Itt egyesével vizsgálhatja meg a linkeket. Látja a link forrását, a link szövegét és a cél weboldalt. Ha olyan spam jellegű linket talál, kattintson a narancssárga felkiáltójel ikonra. Ezzel felveszi a linket a visszautasítandó linkek listájára.
  • Linkek visszautasítása: a spam jellegű linkeket a Google link visszautasító eszközével törölhetjük a Google adatbázisából. A linkek listájában megjelölt linkeket láthatja itt. Mentse le .txt formátumban és töltse fel a Searche Console-ba a fenti linken.
  • Egyedi linkszövegek: a „Linkszöveg” oszlopban láthatja az összes egyedi linkszöveget. A „Linkek száma” oszlopban pedig azt, hogy az adott linkszöveg hányszor lett használva. Az „Arány” oszlopban láthatja, hogy az adott linkszöveget hány százalékos arányban használja.
  • Linkelt oldalak: a mély linképítést láthatja. A „Linkek száma” oszlopban látja, hogy hány darab link hivatkozik az „URL” oszlopban látható webcímre. Illetve az „Arány” oszlopban láthatja a százalékos arányokat.
  • IP címek: az „IP” oszlopban láthatja az összes egyedi IP címet, amelyről linket kap. A „Hostok száma” oszlopban pedig azt, hogy az adott IP címről hány link érkezik. Az „IP-c címek” táblázatban ugyanezt az elemzést láthatja C osztályú IP címekkel.

Kulcsszavak

Tartalomépítéshez és linképítéshez használható „long-tail” kifejezések. A Search Console-ban megtalálja azokat a kulcsszavakat, amelyek keresése során weboldala megjelent a találati listán. A kulcsszavakat felhasználhatja tartalomépítésre, hiszen gyakran olyan kulcsszó keresése során jelenik meg a weboldala, amire sose gondolt volna. Az ilyen kulcsszavak erősítésével növelheti forgalmát.

Kulcsszavak letöltése lépésről lépésre

Először töltse le a Search Console-ból a kulcsszavakat CSV formátumban. A Serach Console » Keresési forgalom » Keresési staisztikák menüben láthatja a kulcsszavakat. A táblázat alján van egy szürke „Letöltés” gomb. Kattintson rá, mentse le az adatokat CSV formában.

A letöltött CSV fáljt töltse fel a SEOzseni-be. Ezt a funkciót itt találja: SEOzseni » Search Console » Kulcsszavak.

Search Console bejelentkezési adatok megadása

Lehetőség van arra is, hogy Ön megadja a SEOzseni-nek a Search Console belépési adatait. Ekkor a SEOzseni hozzáférhet a bizalmas adatokhoz és pontos elemzéssel javíthat weboldala tartalmán és a linképítésen. Ezek nagyon bizalmas adatok, természetesen senki másnak nem adja tovább a SEOzseni.

Te mire szeretnél megoldást? Írd le a kérdésed, észrevételed:

*Név:

E-mail cím (Nem publikus. Értesítést kapsz, ha érkezik válasz a kommentedre):

*Hozzászólás:

--
Köszönöm megtisztelő figyelmed, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Weboldal készítés, keresőoptimalizálás (SEO) és online marketing 2005 óta.

© 2005 - 2024 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.