Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Google SEO: 2020 májusi nagy alap algoritmus frissítés

2020. május 07, csütörtök 12:27

Google SEO: 2020 májusi nagy alap algoritmus frissítés

Megérkezett a Google BERT algoritmusának harmadik változata. Az alap algoritmus frissült, ezért mindenki ellenőrizze a helyezéseket. A helyezés megszerzéséhez és megtartásához a titok ismét a kiváló tartalom - kiváló szemantikus kulcsszavakkal

Egy kis SEO történelem: A Google 2019. októberében 5 év legnagyobb dobását hajtotta végre: lecserélte az alap algoritmusát (lsd 2013 Hummingbird, 2016 RankBrain) egy teljesen új nyelvi interfészre, amely a BERT nevet kapta. A 2020. május 4-én aktivált új BERT rendszer elsősorban egy nyelvi interfész, tehát a weboldal szövegét értelmezi.

A weboldal értelmezésében fontos szerepet játszanak a szemantikus kulcsszavak. Ezek azok a kifejezések, amelyek a témához szorosan kapcsolódnak - de más témához nem igazán jellemzőek. Minél több és relevánsabb kulcsszavak kerülnek a fő szövegbe, annál fontosabb és értékesebb lesz az adott dokumentum. A gyenge minőségű tartalom szemantikus kulcsszavakkal történő feljavítását nem végezhetjük el a régi SEO eszközökkel: ugyanis a Google képes megkülönböztetni a fő szöveget a mellékes tartalomtól.

3 életbevágó tipp amire figyeljen - mert a jövőben egyre fontosabb rangsorolási paraméter lehet

  • Jó kulcsszavak - sokan csak azt nézik, hogy egy kulcsszónak mennyi a havi keresésszáma. Bevétel szempontjából fontos a magas látogatottság. De mit sem ér a látogatottság, ha nincs konverzió. Márpedig nem lesz konverzió, ha a cég olyan kulcsszavakra céloz, amire nincs is érdembeli kínálata.
  • Szemantikus kifejezések - ma már nem elég, ha kulcsszavakkal telezsúfoljuk az oldalcímet, címsorokat, képeket, stb. A Google mesterséges intelligenciája az új nyelvi interfész által értelmezi a szöveget. Összehasonlítja az eltárolt korábbi változatokkal. Pontosan ki tudja mutatni, hogy nincs érdemleges változás - csupán kulcsszavakkal lett telezsúfolva az eredeti szoveg.
  • Logikus felépítésű weboldal - a Google képes felülnézetből látni egy-egy weboldal teljes tartalmát. Ez azt jelenti, hogy egyszerre látja az összes bejegyzés oldalcímét. Értelemszerűen egy weboldal akkor lesz jó, ha az aloldalak jelentős részének oldalcímében megtalálható a fő kulcsszó. Mindig figyeljünk arra, hogy egyedi és sokat mondó oldalcím (TITLE) készüljön 40-60 karakter hosszan

Címkék: BERT, algoritmus frissítés, szemantikus SEO

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa évente 500 alkalommal változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:


Okos vásárlás: küldhetnek nekem akciós SEO ajánlatokat (max. havi 1x) IGEN, értesítést kérek
az új SEO módszerekről

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Név:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOzseni. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOzseni szerzője

© 2005 - 2021 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.