Menü
Telefonszám
Kapcsolat
SEOZSENI: keresőoptimalizálás kulcsszóra első hely

2020. július 16, csütörtök 23:09

SEOzseni: keresőoptimalizálás kulcsszóra első hely

Köszönöm mindenkinek, aki segített feltornászni a seozseni.hu weboldalt a Google első helyére keresőoptimalizálás kulcsszóra

Köszönetnyilvánítás

Nem volt könnyű a Google első helyére tornászni a seozseni.hu weboldalt. Hosszú, kemény és kitartó munka eredménye, hiszen a témában a konkurensek nagyon profik és ügyes csapat van mögöttük. Szeretnék én is köszönetet mondani azoknak, akik segítettek:

 • Patyi Laura és a szövegíró csapata: velük új szintre emelhettem a SEO szövegírást, blogolást és vendégblogolást
 • SEOzseni Közösségi Linképítés tagjai: velük megvalósult az álmom, hogy releváns weboldalakról lehet PR cikket publikálni
 • Tárhely, domain szolgáltatók idehaza és külföldön: velük elérhettem, hogy a szoftver bivalyerős fizikai testet kapjon (szerver) és a weboldalbirodalom növekedjen
 • A JÓ konkurensek: azok a SEO szakértők / cégek, amelyekre irigykedve néha lelkesen, néha mérgesen programoztam, fejlesztettem a rendszerem gyakran heti 60-70 órán át
 • Nem utolsó sorban az előfizetők: velük elérhettem, hogy minden úttörő elképzelésem szoftveres és hardveres hátterét elkészíthettem kompromisszumok nélkül

Nem volt könnyű, ám annál izgalmasabb feladattá vált. Tipikus "lyukas a suszter cipője" szituáció: a saját weboldalam SEO-jára jutott a legkevesebb idő. 2016. januárjában készült el a SEOzseni TOP100 elemző funkciója. Akkoriban a seozseni.hu éppen a második oldal legutolsó helyére került :D

seozseni második oldal legalja

Aki szeretne egy kicsit nosztalgiázni: íme a legelső SEO (inkább SEM) bejegyzésem, ami rögtön a Google Adwors kattintások árát faragja le még 2011 november estéjén.

Hogyan értem el? Miért más ez a módszer, mint a többi adminisztratív SEO? 

Van néhány egyedi dolog, amit csak a SEOzseni tud: a SEOzseni egy szoftver. Bárki pár óra netezés után SEO szakemberré válhat, hiszen lesz saját véleménye a témáról. Egy ingyenes WordPress telepítése után lesz saját weboldala, nem kerül sok erőfeszítésbe. Lemásol néhány hangzatos mondatot és már ajánlhatja magát. A SEO cégek 90%-a ilyen. A SEOzseni nem jobb vagy rosszabb - hanem ez más, mivel ez szoftveres SEO.

Kézenfekvő megoldás ha valaki nincs megelégedve az állásával és még több pénzt akar keresni. Tőke nélkül is könnyen el lehet kezdeni, nem igényel sem felszerelést, sem raktárkészletet. De ez nem valódi tudás, gyakorlati haszna nincs sajnos. Szinte minden ügyfelem panaszkodott már a régi SEO szakemberére, ezért is keres meg.

Habár személyiségemtől messze áll, de szakmailag kötelességem kihangsúlyozni: mindenkinek van véleménye, ötlete, javaslata SEO témában - de ettől még kevesek képesek arra, hogy ügyfelük weboldalát ténylegesen a célba juttassák. A jó SEO szakemberek egymást is inspirálják és figyelik, hogyan tanulhatnak el egy-egy trükköt és válhatnak mégjobbá.

Sajnos a rossz szájízű „savanyú a szőlő” típusú emberek, SEO tanácsadók elintézik azzal, hogy biztos csaltam. Elárulom, ha csaltam, akkor már jó sok éve csalok úgy, hogy a Google még mindig nem vette észre... De akkor csalnak a felhasználók, az előfizetők is, hiszen 61 ezer kulcsszó került már a Google első oldalára a seozseni.hu 2011-es indulása óta. Ez pedig már 9 éve volt, közben jött a Google algoritmus frissítések hada: Pingvin, Panda, Hummingbird, RankBrain, Mobilgeddon, Pigeon, Fred és most a BERT.

Vannak nagyon ügyes SEO szakemberek / cégek, akiket őszintén ajánlok. Többek között azért, mert csak a SEOzseni-nél van konkurencia kizárás: tehát egyetlen témakörben csak a legelső cég kapja meg az egyeduralmat. Ezek a cégek a SEO öreg bölcsei vagy feltörekvő titánok, akik fiatal és pimasz stílusukkal nyertek.

"Mi a titkod?" Elárulom: minden fontos, minden számít (Brian Tracy)

A Google folyamatosan fejlődik. Rákényszeríti a weboldal tulajdonosokat is a fejlődésre. Ami fáj: időigényes, tanulni kell. Rengeteget kell tanulni. Nincs egyetlen recept, ami mindig működik. Minden fontos, mindent meg kell csinálni - még akkor is, ha nem ígér sokat az adott fejlesztés. Van néhány erőteljes fejlesztés, ami minden esetben segített a helyezés javításán. Néhány ezek közül:

 • Vizuális SEO: én készítettem egy olyan feltérképező rendszert, ami meg tudja mondani, hogy egy adott kulcsszó hány pixel magasan van az oldal tetejétől, milyen méretben, színben, stb. Vajon akkor mennyivel lehet okosabb a Google?
 • Szemantikus SEO: én írtam a programot, ami a Google TOP10 weboldalát ízekre szedi. Minden szót elemez és feltárja a fontos szemantikus kifejezéseket.
 • Rendszeres tartalom: a Google E-A-T irányelveinek megfelelően rendszeresen új tartalom keletkezik a weboldalamon. Ennek is megvan a trükkje, hogy milyen gyakran, milyen hosszan és mire figyelve kell ezt véghezvinni.
 • PR cikkes linképítés: fontos, hogy a gagyi linképítés halott. Jó minőségű PR cikkekre van szükség. Szakszerűen megírva, ami fontos információkat ad az olvasónak.
 • Többszintű linképítés: az előző pontban említett PR cikkek linkerejének növelése - tehát a PR cikkek is linkeket kapnak.
 • Technikai SEO: villámgyors weboldal betöltődés, SSL, mobil verzió, átirányítások és 404 korrekt kezelése, feltérképezés, mikroformátumok, belső linkek, stb.
 • IDŐ és türelem: Róma sem egy nap alatt épült fel

Hogyan tovább?

Még idén hátra van az elmúlt évek egyik legjelentősebb fejlesztése, amit linképítéshez fel lehet használni. Át kell konvertálni minden SEOzseni profilt az új, vizuális SEO rendszerre. Sosincs megállás. Számítani lehet arra, hogy ez biztosan nem marad így örökre.

A SEOzseni mindig is a SEO szakma egyedi úttörője, mert csak itt van szoftveres SEO. Úgy tűnik, hogy a módszer működik. De most jön a neheze: nem elég valamit elérni, meg is kell tartani.

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa évente 500 alkalommal változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:


Okos vásárlás: küldhetnek nekem akciós SEO ajánlatokat (max. havi 1x) IGEN, értesítést kérek
az új SEO módszerekről

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Név:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOzseni. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOzseni szerzője

© 2005 - 2021 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.