Menü
Telefonszám
Kapcsolat
SEOzseni Google TOP100 funkció

2020. november 22, vasárnap 19:48

SEOzseni Google TOP100 funkció használata lépésről lépésre

A Google mesterséges intelligenciája a nyelvi interfészeknek köszönhetően jól érti, miről szól egy tartalom. Tudja, hogy a konkurens weboldalak milyen részletesen beszélnek egy témakörről. Elvár egy bizonyos szakmai szókincset és hosszúságot. Aki ezt nem teljesíti, a legerősebb linképítés sem segít rajta. A verseny elemzésében (helyezés, kulcsszavak, backlinkek) segít a SEOzseni Google TOP100 funkciója

Aki tényleg komolyan gondolja a keresőoptimalizálást, árgus szemekkel figyeli a konkurens weboldalak helyezését. Legalább hetente egyszer szükséges a TOP100 weboldalak elemzése. Azonnal kiderül, hogy milyen hosszú szöveget készítenek a versenytársak. A helyezés változás megmutatja, hogy mely konkurensekre kell figyelni. Kiderül, ha nagy baj van: az algoritmus frissítés is észrevehető, ha nagyon sokat változik a találatok sorrendje.

SEOzseni Google TOP100 táblázat: helyezés nyomkövetés és elemzés egy lapon

SEOzseni Google TOP100 táblázat: helyezés nyomkövetés és elemzés egy lapon

Sokan kétségbe esnek, amikor esik a helyezés. Persze, hiszen rendkívül rémisztő gondolataink támadhatnak. Mi van akkor, ha valamilyen büntetést kapott a weboldalunk? Ez is rögtön kiderül a TOP100 elemzésből:

  • Büntetést kapott: a találatok zömmel változatlanok, míg az Ön weboldala nagyon visszaesett.
  • Megelőzték a versenytársak: nem figyelt a feltörekvő weboldalakra, utolérték és megelőzték. A TOP100 listában jel mutatja azokat a weboldalakat, amelyek korábban még Ön után következtek - de megelőzték
  • Algoritmus frissítés történt: nagyon megváltozott a találati lista, több weboldal helyezése is jelentősen megváltozott

Most a legfontosabb: SZAVAK száma. 2000 karakteres cikkekben gondolkozik? Esélye sincs, mert a Google ma már több ezer SZAVAS cikkeket vár el - ami 20-30 ezer karakter / cikk

Nagyon sokan még nem értették meg, hogy a BERT algoritmussal új időszámítás kezdődött a keresőoptimalizálásban. A nyelvi interfész fejlett. Megérti, hogy egy témában milyen szakkifejezéseknek KELL szerepelni. Egész egyszerűen, ha SEO-ról van szó és egy weboldalon nem szerepel a kulcsszó, link, Google, tartalomépítés, linképítés, stb szakszavak - a legerősebb linképítés sem ér semmit.

TOP100 szavak száma

A Google első helyen átlagosan 1875 szavas cikk szerepel. Nézze meg, hogy a saját versenyében a konkurens weboldalakon milyen hosszú cikkek szerepelnek

A helyzet nagyon egyszerű. Adott egy témakör, amiről mondjuk a TOP10 weboldal átlagosan 3000 szavas cikkeket írt. Ehhez képest az Ön weboldalán 750 szó szerepel. Mit is jelent ez? A témában fellelhető tudás mindössze NEGYEDÉT említi az Ön weboldala. Ugyanakkor fordítva is igaz: a témában fellelhető tudás HÁROMNEGYEDÉRŐL nem beszél az Ön weboldala - tehát nem szakértő a témában.

5 hasznos ikon: mindegyik egy-egy fontos SEO funkciót rejt

Nézzük végig az ikonok listáját:

Kulcsszó helyezés Kulcsszó helyezés: grafikon és táblázat mutatja, hogy a versenytársak helyezése hogy alakult az év folyamán.

Kulcsszó ellenőrzés Kulcsszó ellenőrzés: SZAVAK számát írja ki, ha az elemzés elkészült. Ha nem látja a szavak számát a domain név mellett, ezzel a funkcióval csalogathatja elő. Megvizsgálja, hogy az adott cél URL milyen szavakat használ.

Kulcsszó összehasonlítás Összehasonlítás: a TOP100 lista előtt látható egy input mező. Ide írja be a teljes URL címet, amivel szeretné összehasonlítani az eredményeket. Nagyon jó funkció, mert egyenként összehasonlíthatja a saját céloldalát. Megvizsgálhatja, hogy egy adott konkurens milyen szavakat használ - amit ÖN elfelejtett a weboldalára írni.

Backlink ellenőrzés Backlink ellenőrzés: a SEOzseni backlink indexelő rendszerében tárolt linkeket, linkszövegeket, cél URL-eket lehet megnézni. Máshol ezért havonta akár 100 ezer Ft-nak megfelelő dollárt / eurót kérnek - itt ingyenes :)

Dereferer megnyitás Dereferer megnyitás: az adott URL-t nyithatja meg új ablakban úgy, hogy rejtve marad a megnyitó oldal webcíme és böngészője.

Nem ismert a veresenytárs céloldal hossza (szavak száma)? Klikk a kulcsszó ellenőrzés ikonra:

Szavak számát így ismerjük meg

Ha ismerjük a szöveg hosszát, akkor a domain név mögött jelenik meg a szavak száma. Ha még nem ismert, akkor a "Kulcsszó ellenőrzés" ikonra kattintással lehet megtudni a szavak számát. Klikkeljen a fontos versenytársakra majd frissítse az oldalt (F5)

Hasznos tipp: figyelje a feltörekvő weboldalakat, mert az első hely sem örökre garantált

A keresőoptimalizálás kulcsszó versenyében jól megfigyelhető, hogy az éveken át piacvezető cég 2 éve trónfosztott lett. 7-8 éven át listavezető volt, az országban az egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) hagyományos linkhálózata van. Jött a Google algoritmus változás: a hagyományos linkek rangsorolásra gyakorolt hatását elkezdték csökkenteni. Előtérbe került a szemantikus SEO. Berobbant egy ismeretlen, új csapat az élmezőnybe. Az éveken át listavezető egészen a 12-ig helyre süllyedt.

Átírták az oldalukat, mert kb 800 szavas cikk + több ezer link volt az, ami őket éveken át a Google első helyén tartotta. Most már közel 4000 szavas cikket írtak és sikerült a negyedik helyre visszahozni weboldalukat.

Ismét volt valami változás, mert az egyik versenytárs PR cikkes bloghálózata miatt hirtelen nagyot ugrott előre és már az első oldal aljára került. Ezt az oldalt is érdemes figyelni: backlink elemzés, kulcsszó kutatás azonnal.

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa évente 500 alkalommal változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:


Okos vásárlás: küldhetnek nekem akciós SEO ajánlatokat (max. havi 1x) IGEN, értesítést kérek
az új SEO módszerekről

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Név:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOzseni. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOzseni szerzője

© 2005 - 2021 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.