Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Vendégblog 2.0 - A jó PR a keresőoptimalizálás alapja

2020. augusztus 11, kedd 14:31

Vendégblog 2.0 - Modern SEO kapcsolatépítő eszköz

Mi az a vendégblog? Hírnév és linképítés ingyen. Keres a saját témájába vágó weboldalt és megkéri, hogy tegyen közzé a weboldalán egy Ön által megírt cikket. Cserébe a partner cikkét Ön is megjeleníti a saját weboldalán. Egyetlen gond van a vendégblogolással: nagyon sok időt rabol, amíg a partnerek megbeszélik mit, hova és hogyan tegyenek ki + a cikk feltöltés is rabolja az időt. Megszületett a megoldás: a SEOzseni modullal a vendégblogolás villámgyors és igazi élmény. Wordpress-hez bővítményként is telepíthető, csak pár kattintás

A releváns linkek értéke megkérdőjelezhetetlen. Egyetlen jó forrásból származó PR cikkes link több száz gyenge linknél is többet ér. Ma egy modern linképítő fő feladata a PR cikk partnerek felkutatása. A vendégblog egyszerű:

  1. keressünk témába vágó weboldalt, aki nem konkurens
  2. posztoljunk egy blogot a weboldalon, cserébe mi is posztolunk egy bejegyzést róla a mi oldalunkon

Ez jól hangzik... de az adminisztráció maga a rémálom. Ezért készült a Vendégblog 2.0

Vendégblog partnereket felkutatni nem egyszerű. Roppant időigényes és nagyon unalmas. Néhány hét után teljesen átláthatatlanná válik. Honnan tudja, hogy ennek a weboldalnak már küldött-e legalább egy beköszönő e-mailt?

Hogy fog emlékezni arra, hogy milyen cikket kell elhelyezni Önnek? Vajon a partner elhelyezte már a cikket? Hogy fogja észrevenni, ha törlik a cikket?

Nem kell a nyilvántartással bajlódni, ezért készült a Vendégblog 2.0

1. lépés: Beköszönő e-mail sablon

Számítani lehet rá, hogy nagyon alacsony lesz az érdeklődés a vendégblog iránt. Egy nagyon frappáns e-mail sablon elkészítése az első lépés. Ebben a sablonban el lehet helyezni változókat, amelyet a rendszer automatikusan kicserél.

Például a „Kedves [c_név], most találtam az Ön [c_domain] weboldalát...” e-mail sablonban a rendszer automatikusan kicseréli a címzett nevét és a címzet weboldalát: „Kedves Kiss Teréz, most találtam az Ön kissterez.hu weboldalát...”

Vendégblog 2.0: beköszönő e-mail sablon

Ugye milyen egyszerű? Elég egyetlen jó e-mailt megírni - a rendszer automatikusan személyre szabja.

2. lépés: Kontakt keresése és beköszönő e-mail elküldése

Az ötlet egyszerű: írjuk be a Google-be a témánkhoz kapcsolódó kulcsszót. Ami nem konkurens, de jól passzol a cég profiljához. Ezután találjuk meg a kontakt infókat: név, email cím és telefonszám. Miután megvan, klikk az e-mail küldés gombra.

Vendégblog 2.0: Partner keresés és e-mail küldés

A kulcsszó megadásával a SEOzseni lekéri a Google TOP100 találatot. A kontakt adatok megadásával rögtön e-mailt küldhet

3. lépés: Cikkek cseréje és URL címek rögzítése

Amikor válasz érkezik, Ön feltölti weboldalára a partner blogot - a partnere is feltölti a saját weboldalára az Ön blogját. Ezután a két webcímet elmenti és a rendszer figyeli, hogy mindkét cikk aktív-e.

Vendégblog 2.0: URL címek rögzítése

Utolsó lépés a webcímek rögzítése. Ezután a SEOzseni automatikusan figyelmeztet, ha a cikket eltávolítják

Az Ön feladata: adja hozzá weboldalához a SEOZSENI modult. Wordpress-hez hozzáadhatja bővítményként, csak pár kattintás. A jutalom mennyei: kiváló minőségű PR cikkeket és prémium linkeket kaphat

A keresőoptimalizálással és linképítéssel járó adminisztrációs feladatokat egyszerűsíti és gyorsítja a SEOZSENI modul. Ez egyetlen fálj, PHP nyelven írt 120 soros program. Nagyon egyszerűen és gyorsan telepíthető. A jutalom mennyei: nem kell órákat görnyedni a monitor előtt, pár kattintással végezhet egy kávészünet alatt. Valós időben publikálhat és módosíthat PR cikkeket, prémium linkeket weboldalak százain.

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa évente 500 alkalommal változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:


Okos vásárlás: küldhetnek nekem akciós SEO ajánlatokat (max. havi 1x) IGEN, értesítést kérek
az új SEO módszerekről

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Név:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOzseni. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOzseni szerzője

© 2005 - 2021 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.