Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Google Pingvin és Panda büntetések dióhéjban

Google Pingvin és Google Panda büntetések működése dióhéjban

Vigyázat, életveszély: a Google mérnökei két büntető algoritmust készítettek. A Pingvin a természetellenes linképítésért, a Panda a rossz minőségű tartalomért büntet kegyetlenül. Egy meggondolatlan SEO szakember tanácsait megfogadva akár örökre kitilthatják weboldalát a Google találatai közül

Google büntetést nem csak túloptimalizálási hibákért lehet kapni. A minőségi, releváns találati lista megőrzése érdekében két algoritmust készítettek. Mondjuk ki: a Google mérnökei sok borsot törtek az orrunk alá a Pingvin és Panda frissítésekkel. Aki tapasztalta már a hatását, a mai napig nagyon óvatos, ha linképítésről van szó. Jogosan, hiszen egyik nap megállás nélkül csörögnek a telefonok - míg hirtelen másnapra minden elnémul. Az egész akkor válik igazán ijesztővé, amikor a váratlan fordulatot követő napokban is „tombol” a síri csend.

Ha a Pingvin vagy a Panda megbünteti weboldalát, örökre eltűnik honlapja a keresőből. Soha többet nem jön fizetőképes vevő a Google keresőből

A Google Pingvin büntető algoritmusa a természetellenes linképítésért büntet. Ez ellen védekezni kész rémálom

A Google Pingvin büntető algoritmusa a természetellenes linképítésért büntet. A Google úgy vált a világ legismertebb keresőjévé, hogy elsőként ismerte fel a linkek fontosságát. A weboldalakon a látogatók linkeken keresztül navigálnak. A linkek szövege nagyban meghatározza a kattintás arányát. A releváns linkszövegre többen kattintanak. Ezt az elvet beépítették a rangsorolást megállapító algoritmusba. Innentől kezdve a keresőoptimalizálás komoly kockázattal is járhat. A meggondolatlan tanácsok megfogadásával durván visszaeshet weboldala a keresőben.

A webszemét kiírtásának köszönhetően a találati lista sokkal pontosabb lett, mint a többi kulcsszavas kereső esetében. Imádták a felhasználók és nagyon gyorsan a világ vezető keresőjévé vált.

Sokan felismerték, hogy a linkszövegre helyezett kulcsszóval villámgyorsan a Google első helyére lehet kerülni. Ekkor jött létre a linképítés. Aminek a célja, hogy olyan kulcsszavakat írjunk a honlapunkra hivatkozó linkek szövegébe, amire az első helyre akarunk ugrani. Világszerte beindult a linkek „gyártása”.

A módszer hatékonyságát igazolja a 2009-es keresőoptimalizálási rekordom:

  • 254.422 db kulcsszó került első oldalra a Google keresőben
  • 178.352 db kulcsszó került első HELYRE a Google keresőben
  • A teljes lista itt >>>

2012-ben megunták a Google mérnökei, hogy ilyen egyszerű manipulatív eszközzel az első helyre lehet kerülni. Ekkor hozták létre a Pingvin névre keresztelt büntető algoritmust. A Pingvin a linkszövegek gyilkosa.

Amelyik honlap túlzottan használja a linkszövegre írt kulcsszó technikát, óriási büntetést kap. A Pingvin büntetés azóta számos reformon ment keresztül. A mai napig félve rettegnek a Pingvin büntetéstől. A túlzott kulcsszavas linkszövegeket használó honlapot egyszerűen „web szemétnek” nevezik a Google mérnökei és örökre kitörlik a találati listából.

A Google Panda büntető algoritmusa a gyenge minőségű tartalomért büntet kegyetlenül

A Google Panda büntető algoritmusa a gyenge minőségű tartalomért büntet kegyetlenül. Sokan rájöttek, hogy honlapjuk „klónozásával” készíthetnek egy új weboldalt. Kulcsszavas linkekkel megbombázva ez a „klón” weboldal is a Google élmezőnyébe kerül.

Ezzel a klónozó technikával a tehetséges linképítők villámgyorsan kisajátították a találati listát. Ugyanannak a cégnek több honlapja is könnyedén bekerült az élmezőnybe. Ez igazán jövedelmező, hiszen a találati listán tovább haladó látogatók ugyanannak a cégnek egy másik honlapjára jutottak.

Beindult a tartalom gyártás: a honlap szövegét részben vagy egészben kimásolták, és egy új domain égisze alatt publikálták. Ennek a megfékezésére jött létre a Panda névre keresztelt algoritmus. A Panda észreveszi a másolatokat. Ha egy szöveget részben vagy egészben publikálnak, az könnyedén másolt, azaz, duplikált tartalomnak számít. A duplikált tartalom miatt a Panda „web szemét”-nek nyilvánítja honlapját és kiradírozza a találatok közül.

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa folyamatosan változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:

No-spam: csak keresőoptimalizálás és linképítés cikkeket kap, reklámot soha

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím (nem publikus):
Honlap:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOZSENI. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOZSENI szerzője

© 2005 - 2020 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.