Menü
Telefonszám
Kapcsolat
SEOZSENI + Google Search Console

Google fiók létrehozása saját domain névvel és összekapcsolása a SEOZSENI-vel

A Google Search Console (GSC) és a Google Analitycs (GA) belépéshez Google fiókra van szükség. Gondot okozhat, egy SEO ügynökség ugyanazzal az e-mail címmel belépve tucatnyi weboldalt menedzsel. Talán egyszer szemet szúr a Google-nek, hogy a weboldal SEO ügynökséget alkalmaz és szigorúbban vizsgálja az algoritmus az ügynökséget foglalkoztató weboldalakat. Lehet, hogy túl óvatos vagyok, de nagyon egyszerű egy e-mail beállítást létrehozni, amivel az egész orvosolható

GSC illetve GA hozzáféréssel a legtöbb weboldal rendelkezik. Az is elegendő, ha ezt a belépési adatot (email + jelszó páros) megadja a SEOZSENI-nek. Azonban e-mail fiókokat is lehet társítani ezekhez a fiókokhoz, így nem kell kiadni a jelszavát. Ez biztonságosabb módja a hozzáférés megadásának.

Ezzel az a baj, hogy hagyományos esetben ugyanazt az e-mail címet használják a SEO ügynökségek. Persze, egyszerű, mert csak 1 email címet és jelszót kell megjegyezni. Lehet, hogy túl óvatos vagyok, de ha Google mérnök lennék, mindenképp tennék egy jelet a domain mellé, ha SEO ügynökséget alkalmaz. A Google nem igazán szereti a keresőoptimalizálást, azaz az algoritmus megismerését és manipulálását mesterséges ezközökkel. Ilyen eszköz a linképítés is, ami még nincs feketelistázva - leszámítva a tiltott linképítési módszerek.

Nem szeretem az összeesküvés-elméleteket, de egy e-mail átirányítással megoldható a fenti probléma

E-mail alias / forwarder / átirányítás beállítása: gsc@sajatdomain.hu címre érkező levelek azonnali továbbítása a gsc [KUK@C] seozseni.hu e-mail címre

A megoldás egyszerű és 5 perc alatt elvégezhető (például cPanel felületen):

  • Hozzon létre egy saját e-mail címet: gsc@<<<az Ön domain neve>>> címen.
  • Nem kell külön postafiók ehhez az e-mail címhez.
  • Az ide érkező leveleket egyből továbbítsa a gsc [KUK@C] seozseni.hu címre.
  • Ezután adjon hozzáférést a gsc@sajatdomain.hu e-mail címmel a GSC és a GA fiókokhoz.
  • Ennyi. Innentől kezdve létre tudom hozni a fiókokat, Önnek nincs több teendője.

IDE KATTINTVA adhatja meg a belépési adatokat

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOZSENI. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOZSENI szerzője

© 2005 - 2020 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.