Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Keresőoptimalizálás és a szemantikus SEO

Szemantikus SEO: SEOZSENI TOP10 kulcsszó elemzés

Az eredményes keresőoptimalizálás kulcsszavakra és a kulcsszavakhoz tartozó kifejezésekre épül. Olyan kifejezések után kell kutatni, amelyek ritkán fordulnak elő egy-egy általános cikkben az interneten - de a kulcsszóhoz tartozó élmezőnyben szereplő weboldalakon gyakran szerepelnek. Ez egy rettentően unalmas és fárasztó feladat. Hosszú órákra a monitor elé szögez minket, miközben lassan cseppfolyóssá válik az agyunk. Ismerős? Ezért készült a SEOZSENI TOP10 kulcsszó elemző funkciója

A Google élmezőnybe kerülés folyamata egyáltalán nem bonyolult. Azonban rettentően időigényes feladat. Minden arról szól, hogy milyen mennyiségben és minőségben szerepelnek a kulcsszavak és kifejezések a weboldala szövegében és a weboldalára hivatkozó linkek és lapok szövegében. Meg kell keresnünk azokat a kifejezéseket, amelyeket a témába vágó, jó helyezést elérő honlap használ az adott témakörben.

A tartalomépítés és a linképítés egyaránt a kulcsszavakra épül. Az emberek különböző kifejezéseket írnak a keresőbe. Ezt nevezzük kulcsszónak. Amikor egy weboldal egy témával aktívan foglalkozik, tucatnyi témába vágó cikket publikál. Nyilvánvalóan ezekben a cikkekben gyakran szerepelnek a fő kulcsszavak. Ha valaki ír egy jó cikket egy témáról, elkerülhetetlen, hogy ne szerepeljenek a cikkben a témába vágó kifejezések.

Például ha valaki Christiano Ronaldo-ról ír egy cikket, szerepelni fog benne a „Real Madrid”, „foci” esetleg „futball” kifejezés is. Ezek azok a kifejezések, amelyek szorosan kapcsolódnak a kulcsszavakhoz. A modern algoritmus tisztában van a szavak jelentéstartalmával. Tudja az algoritmus, hogy a dinnye gyümölcs, a labrador kutya és így tovább.

A SEOZSENI TOP10 kulcsszó elemzés használata egyszerű

A kulcsszóhoz tartozó kifejezések megtalálása rettentően unalmas és fárasztó feladat. Ezért készült a SEOZSENI TOP10 kulcsszó elemző funkciója:

 • #1.) Egyszerű: Adja meg kedvenc kulcsszavát majd kattintson az Ellenőrzés gombra. Ezután jön a varázslat:
 • #2.) Előfordulás és gyakoriság: Az első 10 weboldal szövegét ízekre szedi a SEOZSENI. Az egy- két- és három szavas kifejezések gyakoriságát láthatja egy táblázatban. Láthatja, hogy egy kifejezés összesen hányszor szerepel a 10 weboldalon és azt is, hogy ebből a tízből hány weboldalon található meg a kifejezés.
 • #3.) Tartalmi elemzés: De ez még nem minden! Honnan tudhatja, hogy milyen fontos egy-egy kifejezés? A SEOSZENI ezt is megvizsgálja és megtalálhatja azokat a kifejezéseket, amelyek a leggyakrabban szerepelnek a TOP10 weboldalak címsorában (TITLE), főcímében (H1), címsoraiban (H2-H3), meta leírásban, félkövér-dőlt-aláhúzott kiemelésekben, képaláírásokban és belső linkszövegekben.
 • #4.) Variálható sorrend: A táblázatot tetszőlegesen sorba rendezheti. Egy kattintással megnézheti, hogy például mely kifejezések szerepelnek a leggyakrabban a belső linkek szövegében - vagy mely kifejezéseket használja a legtöbb weboldal a belső linkek szövegében.
 • #5.) Összehasonlítás: Ezt a táblázatot összehasonlíthatja a saját weboldalával. Adja meg a webcímet és rögtön látni fogja, hogy az Ön weboldalán melyik kifejezés szerepel - és melyik nem.
 • #6.) Egy kattintásos jegyzetelés: Amikor talál egy szimpatikus kifejezést, csak kattintson rá. Felveszi a listára, amit később gyakran fog használni a tartalomépítéshez.
 • Ezt a funkciót itt találja: SEOZSENI » Eszközök » TOP10 kulcsszó elemzés

Hogyan használja a SEOZSENI TOP10 kulcsszó elemző funkciót?

A kulcsszó elemzés után valam hasonló táblázatot fog látni:

SEOZSENI TOP10 kulcsszó elemzés

Mit is lát ebben a táblázatban?

 • Az oldal tetején megadhat egy webcímet. Ilyenkor a SEOZSENI megvizsgálja, hogy melyik kulcsszó szerepel a webcímben megadott oldal szövegében. Így egyszerűen láthatja, hogy mely kulcsszavakat kell még az oldal szövegébe szerkeszteni.
 • A gyors navigációban egyszerűen válthat az egy- két- vagy három kulcsszavas táblázat között
 • Ha talál egy szimpatikus kifejezést, csak kattintson a szóra. Kék háttérrel jelöli meg a rendszer a kifejezéseket, amit a Megjelölt kifejezések listája menüben részletesen elemezhet.

Mit jelentenek a táblázat fejlécében szereplő kifejezések?

 • A táblázat fejlécében néhány ismerős dolgot láthat: mint TITLE, H1, stb. Ezek azok a fontos HTML elemek, amely kiemelt vizsgálatnak lettel alávetve. Megtudhatja, hogy az egyes kifejezések milyen gyakran és hány weboldalon szerepelnek a kiemelt fontosságú HTML elemekben.
 • TF*IDF: ez egy szövegelemzési módszer (Term Frequency - Iinverse Document Frequency). Azt mutatja meg, hogy melyek azok a kifejezések, amelyek fontosak - de ritkábban fordulnak elő. Illetve a gyakran előforduló, de nem fontos kifejezéseket is láthatja. Például: rólunk, kapcsolat, írjon nekünk, stb.

Mit is jelentenek a számok?

 • A TF*IDF oszlopon kívül mindenhol két számot lát a következő formában: 176 / 10. Ez azt jelenti, hogy a kifejezés 176 alkalommal fordul elő összesen 10 weboldalon. Mind a 10 weboldalon előfordul, ezért hasznos lehet.
 • Érdemes olyan kifejezéseket keresni, amelyek a legtöbb weboldalon szerepelnek - de az Ön honlapján nem. Ehhez használja a táblázat sorba rendezését.

Hogyan rendezheti sorba a táblázatot?

 • A táblázat fejlécében szerepel négy kék nyilacska. Ezek szolgálnak a táblázat sorba rendezésére.
 • Előfordulás: csökkenő illetve növekvő sorrendbe rendezheti a táblázatot annak alapján, hogy összesen hányszor szerepel az összes weboldal adott HTML elemében a kifejezés. A lefelé mutató nyílra kattintás után elöl látja a legtöbbet előforduló kifejezéseket (csökkenő sorrend)
 • Weboldalak: csökkenő illetve növekvő sorrendbe rendezheti a táblázatot annak alapján, hogy összesen weboldal használja adott HTML elemében a kifejezést. A lefelé mutató nyílra kattintás után elöl látja a legtöbbet weboldalon előforduló kifejezéseket (csökkenő sorrend)

Mire szolgál az a két ikon a kulcsszó előtt?

 • Kék domain relevancia ikon: a kattintással megnézheti, hogy az Ön weboldalán melyik a legerősebb oldal a Google indexében
 • Szögletes kulcsszó keresés ikon: a kattintással megnézheti, hogy a TOP10 szövegében milyen szövegkörnyezetben fordul elő a kulcsszó

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa folyamatosan változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:

No-spam: csak keresőoptimalizálás és linképítés cikkeket kap, reklámot soha

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím (nem publikus):
Honlap:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOZSENI. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOZSENI szerzője

© 2005 - 2020 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.