Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Keresőoptimalizálás kulcsszó kereső funkció

Ingyenes kulcsszó kereső funkció a SEOZSENI-ben

Hónapokon keresztül életét a keresőoptimalizálásnak és a linképítésnek szentelte. Megszámlálhatatlan unalmas, fárasztó óra áll Ön mögött. Elérte az első helyet. De az ováció elmarad. Nem fogadja lelkes taps. Az első helyet eléri, ám a várva-várt csoda elmarad. A büszkesége nem sok hatással van a cég forgalmára. Egy gyakori félreértés miatt sokan választanak olyan ígéretes kulcsszót, ami valójában alig hoz látogatót. Az ilyen csalódásoktól óvja meg a SEOZESNI kulcsszó adatbázis funkciója

Gyakran előfordul egy fura probléma. A weboldal látogatottsága az eredményes keresőoptimalizáláson múlik. Ám mégis megesik, hogy az eredményes keresőoptimalizálás után a látogatottság magasan alulmúlja elvárásait. Kiválasztja kedvenc kulcsszavát. Megnézi a Google Kulcsszóválasztó Eszközben, hogy mennyien keresnek erre a kulcsszóra. Az ott látott értéknek nagyon megörül. Szinte érzi a siker ízét, amikor weboldala ez első helyen lesz és az előrejelzés alapján 22.000 látogatóra tehet szert.

Lelki szemei előtt látja, ahogy a látogatottsági statisztika meredeken ível fölfelé. Hallja az elismerő szavakat. Forró lelkesedés önti el testét. Rögtön belevág. Hosszas küzdelem során sikerül feltornászni weboldalát az első helyre. Izzad a tenyere az izgalomtól, amikor először nézi meg a látogatottsági statisztikát. Ekkor jön a hidegzuhany. Hiába a keresőoptimalizálás, a látogatottság alig emelkedett.

Keresőoptimalizálás kulcsszó adatbázis funkció

Hosszú hónapok lázas munkája után weboldala az első lesz a keresőben, de a látogatottságon ez alig látszik meg.

Kétségbeesetten nézi a monitort. Előre dől, hogy jobban lásson. Döbbent csönd veszi körül. Kezével összeráncolt homlokát masszírozza. „Biztos valami tévedés lehet” - gondolja magában. Első helyen áll weboldala a kedvenc kulcsszavára. Minden keresőoptimalizálás szabályt betartott. Látta a számot. 22.000 volt az a szám, kétség nem férhet hozzá. Ismét megnézi. Valóban 22.000 szerepel a Google Kulcsszóválasztó Eszközében.

Elérte az első helyet, a napi látogatók száma alig éri el a százat. Legalább a hétszeresére számított. Rémület fogja el. Napi 100 látogató az első helyen. Ez valami rossz tréfa? Hónapokat töltött el azon, hogy a kedvenc kulcsszavát beírja weboldala minden fontos elemébe. Többször is ellenőrizte, minden fontos helyen szerepel a kulcsszó. Nekiállt a linképítés feladatok elvégzéséhez. Órákat töltött hosszú keresgetéssel, hogy megtalálja a legjobb linkkatalógusokat. Hónapokon keresztül életét a linképítésnek szentelte. Megszámlálhatatlan unalmas, fárasztó óra áll mögötte. Elérte az első helyet. De az ováció elmarad. Nem fogadja lelkes taps. Nem gratulálnak Önnek. Nem nyújtják százan a kezüket, hogy megdicsérjék a rendkívüli teljesítményt.

Még a profik is gyakran összekeverik az általános és a pontos keresések számát

A Google Kulcsszóválasztó Eszköze nagyon trükkös alkalmazás. A használata egyszerű. Ön megadja kedvenc kulcsszavát. A program pedig kiírja, hogy az adott kulcsszóra hányan keresnek. Emellett további kulcsszavakat is ajánl a program. Azt viszont kevesen tudják, hogy alapértelmezett beállítások szerint a Google először az általános keresések számát adja meg.

Az általános keresés és a pontos keresés között óriási az eltérés. Az általános keresés száma azt jelenti, hogy havonta hány alkalommal indítanak olyan keresést az emberek, amikor a kulcsszavak között szerepelt az adott kulcsszó. Tehát minden esetben, amikor a kulcsszó előfordult a keresési kifejezésben. A „fogyás” kulcsszó általános keresési számába beletartozik minden olyan keresés, amikor bárhol szerepelt a „fogyás” szó a keresési kifejezésben. Tehát a „fogyás” általános keresések száma tartalmazza

 • fogyás diéta
 • fogyás étrend
 • hasról fogyás
 • almaecet fogyás
 • akupunktúra fogyás
 • fogyás torna
 • leghatékonyabb fogyás
 • fogyás okai
 • ugráló kötél fogyás
 • pajzsmirigy fogyás
 • fogyás jógával

...és még ezernyi vegyes kulcsszó keresésének a számát. 

Az általános keresések száma tehát azt jelenti, hogy az összes keresés között hány esetben szerepelt az adott kulcsszó. Gyakran megesik az a félreértés, hogy a várható látogatottság számát fedezik fel az általános keresések számában. Valójában a várható látogatottság a pontos keresések számához sokkal közelebb áll.

A pontos keresések száma azt jelenti, hogy hány esetben írják be az adott kulcsszót a keresőbe úgy, hogy azon kívül más nem szerepel a keresési kifejezésben. Gyakorlatilag beírják az adott szót és ütnek egy entert. Se többet, se kevesebbet.

Ugye nem mindegy, hogy napi 4.400 vagy havi 4.400 lesz a látogatottsága?

A „fogyás” kulcsszó általános keresések száma 135.000. Amikor ebben a várható látogatottságot véli felfedezni, lelki szemei előtt már látja, ahogy a látogatottság grafikonja megugrik. Meg sem áll egészen a napi 4.000-4.500 látogatottságig. Felcsillan a szeme, hogy mekkora forgalomra számíthat napi 4.000-4.500 látogató mellett.

A „fogyás” kulcsszó pontos keresések száma 4.400. Ez azt jelenti, hogy van 4.400 ember havonta, aki sem többet, sem kevesebbet nem ír a keresőbe. Amikor „fogyás” kulcsszóra az Ön weboldala lesz az első, várhatóan havi 4.400 lesz a látogatottsága ebből a kulcsszóból. Az általános keresések száma szerint Önnek naponta lesz 4.400 látogatottsága. A pontos keresések száma alapján nem naponta, hanem havonta lesz 4.400 látogatottsága. Ugye nem mindegy, hogy napi vagy havi 4.400 ember látja weboldalát?

Sajnos itt jelentkezik a félreértés. Ahhoz, hogy Ön ezt a látogatottságot elérje, a „fogyás” kulcsszóhoz tartozó összes kulcsszó esetében az első helyre kell kerülni. Minden „fogyás”-sal kapcsolatos kulcsszóra az első helyre kell kerülni. Vagyis több ezer kulcsszó együttesen adja össze az általános kereséssel elérhető látogatottságot. Ebből Ön csak egyet választott ki.

A linképítésben ezt használja. A weboldal szövegében ezt használja. Egyetlen kulcsszót. Ezzel el is éri, hogy első helyen szerepel. De a többi kulcsszó esetében weboldala eltűnik a tömegben. Hiszen a „fogyás” és az „otthoni fogyás” legalább annyira eltér egymástól, mint a „fogyás futással” vagy a „fogyás videók letöltése”. Nem lehet egyszerre több ezer kulcsszóra optimalizálni egyetlen weboldalt.

Önhibáján kívül becsapja saját magát. Olyan eredményért küzd, ami valójában nem is létezik. A Google mérnökeinek gondatlansága mindez. Temérdek időt fektet abba, hogy elérje a mesés látogatottságot ígérő első helyezést. Az első helyet eléri, ám a várva-várt csoda elmarad.

A Google mérnökei egyszerűsítették a kulcsszavak kiválasztását: az új Kulcsszóválasztó Eszközben már csak a pontos keresések számát találja meg. Így vegye fel a kulcsszavakat a SEOZSENI-be:

Google Kulcsszóválasztó Eszköz használata

Előzze meg a tragédiát: használjon kulcsszó adatbázist

Az önhibáján kívüli tévedés miatt súlyos árat fizet. Későn döbben rá, hogy az első hely nem fog mesés látogatókat hozni. Már késő ahhoz, hogy minden linkszöveget átírjon. Felhasználta az összes lehetőséget arra, hogy ezt az egy kulcsszót biztosítsa. Elfogytak a készletek. Nincs több linkktalógus. Nincs több lehetőség arra, hogy az egészet előröl kezdje. Hosszú hónapos munkája eredménytelen, és ezen Ön nem változtathat.

„Bárcsak visszamehetne az időben! Minden egészen máshogy alakulna.” - gondolja magában. De ez már késő. Az egész munkája felesleges. Talán ennél gyötrelmesebb érzés nincs az üzleti életben. Minden, amiért oly keservesen küzdött teljesen felesleges annak ellenére, hogy elérte a célját hibátlanul.

A SEOZSENI megakadályozza, hogy Ön ilyen helyzetbe keveredjen. Még mielőtt bármit is tesz, először a kulcsszó adatbázist kell elkészíteni. A kulcsszó adatbázis tartalmazza a kulcsszavak listáját. A listában szerepel az általános illetve a pontos keresések száma is.

A kulcsszavak fontossága: megérzés kontra tények

A kulcsszó adatbázist először megérzés alapján kezdi el feltölteni. Beírja a Google Kulcsszóválasztó Eszközébe a kedvenc kulcsszavait. Bemásolja az általános és a pontos keresések számát a kulcsszó adatbázisba. A Google ezek után további kulcsszavakat fog ajánlani. Ezeket a kulcsszavakat is felveszi a kulcsszó adatbázisba a keresési számokkal együtt.

Elkészül a kulcsszavak listája. Amit a SEOZSENI automatikusan felülvizsgál. A vizsgálat során a legtöbb pontos keresést eredményező kulcsszó kerül a lista élére. A lista végén pedig azokat a kulcsszavakat látja, amelyek a várható fogalom alapján legkevesebbet produkálják.  A táblázat elején először azt a kulcsszót fogja látni, ami a legtöbb látogatottságot eredményezi. A legmagasabb látogatottságból származik a legtöbb bevétel. Megérzések helyett a konkrét tényekre alapozva kezdheti el a munkáját.

Ön dönt: hosszú hónapokig tartó sikeres keresőoptimalizálás után drámaian alacsony vagy örömtelien magas látogatottsága lesz

A keresőoptimalizálás és a linképítés állandó. Azonban az eredmény teljesen eltérő lehet. Amikor megérzés alapján választ egy kulcsszót, abból könnyen lehet tragédia. Keserves erőfeszítéssel az első helyre kerül. Ám a látogatottság messze elmarad az elvárttól. Alig érkeznek látogatók annak ellenére, hogy Ön az első helyen áll az ádáz küzdelemben. Nem dicsekedhet maradéktalanul a zseniális teljesítményével. Ott van az a keserű szájíz, hogy a büszkesége nem sok hatással van a cég forgalmára.

Ezt könnyen megelőzheti, ha használja a kulcsszó adatbázist. Feltölti a kulcsszavakat kedve és ideje szerint. A SEOZESNI úgyis átrendezi az eredményeket. Fontossági sorrend szerint. Először azt a kulcsszót látja, ami a legtöbb eredményt produkálja. Ezután minden erejét ráfordíthatja arra, hogy az első helyre kerüljön.

Teljesítményére jogosan lehet büszke. Elmondhatja, hogy az első helyen van weboldala. Dicsekedhet azzal, hogy milyen nehéz és bonyolult volt ezt elérni. Titokzatosan mosolyoghat, amikor azt kérdezik, hogy ez mennyit hozott a konyhára. Ezt a titkot nem akarja kiadni, megtartja magának. Elismerő szavak özöne mellett a pénztárcája is jelentősen megvastagodott.

Összefoglalva, miről is van szó?

 • A bevétel a látogatottságből lesz. Látogatottság a jól megválasztott kulcsszavakból. Gyakran rosszul választják meg a kulcsszavakat. Megérzésekre támaszkodnak tények helyett.
 • A rosszul megválasztott kulcsszó esetében hiába lesz weboldala az első helyen, ezzel jelentős látogatottságot mégsem érhet el. Munkája teljesen feleslegessé vált.
 • A Google Kulcsszóválasztó Eszköz megmutatja, hogy egy kulcsszóra hányan keresnek. Egy gyakori hiba miatt sokan összekeverik az általános és a pontos keresések számát.
 • A kulcsszó adatbázis megvédi Önt attól, hogy a rosszul megválasztott kulcsszavak miatt hosszú hónapok munkája kárba vesszen. A kulcsszó adatbázisba felveszi a kulcsszavakat és a keresések számát. A rendszer megmutatja, hogy melyik a legértékesebb kulcsszó.
 • Mindenki előtt büszke lehet arra, hogy weboldala az első a legjobb kulcsszavakra. Bátran dicsekedhet, hogy a cég bevételére kiugróan megnőtt.

Ön is képes használni

A kulcsszó adatbázis feltöltése gyerekjáték. Ha mégis elakadna, a részletes leírásból minden kérdésére választ kap. A leírás ábrákkal és gyakorlati példákkal mutatja be, hogyan keresse meg a kulcsszavakat és a hozzá tartozó keresési számokat.

Ezen kívül Önnek nincsen semmilyen más feladata. Csak beírja a kulcsszavakat és a keresési számokat és a SEOZSENI máris fontossági sorrendbe rendezi a listát.

Kulcsszó Adatbázis menü funkciók listája:

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa folyamatosan változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:

No-spam: csak keresőoptimalizálás és linképítés cikkeket kap, reklámot soha

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím (nem publikus):
Honlap:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOZSENI. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOZSENI szerzője

© 2005 - 2020 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.