Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Keresőoptimalizálás gondos tervezéssel: Linképítés Stratégia

Keresőoptimalizálás gondos tervezéssel: Linképítés Stratégia

2012. április 24-én a Google egy tollvonással áthúzta 8 év keresőoptimalizálás praktikáit. A Pingvin névre keresztelt algoritmus frissítés óriási felháborodást váltott ki világszerte. Debütálása óriási vihart kavart: hazánkban több ezren veszítették el legfontosabb bevételi forrásukat. Ha a Pingvin-algoritmus webspamnak ítéli weboldalát, eltávolítja a keresőből. A weboldala összeomlik, elveszti minden látogatóját a Google keresőből. A célirányos látogatók megszűnése miatt érezhető pániktól, félelemtől és anyagi csődtől védi meg a SEOZSENI linképítés stratégia funkciója

A hivatalos álláspont szerint a Pingvin frissítés a webspam visszaszorítása miatt lépett életbe. Webspam-nak nevezzük azokat a honlapokat, amelyek jogtalanul állnak a Google élmezőnyében. Értékes tartalom nélküli oldalak, amelyek szinte csak reklámokból élnek. A webspam visszaszorításával jobb minőségű keresési eredményeket kapunk. Az élmezőnyből eltűnik a szemét és csak a tiszta, értékes, információban gazdag honlapok maradnak.

Mindez nagyon szép...

...de mi van akkor, ha egy értékes weboldalt webspam-nak ítéli az új algoritmus? 30,50 akár 400 helyezés vesztéssel sújtja. Vagy akár örökre, teljesen kizárja a keresési eredmények közül.

Pingvin algoritmus frissítés

A barátságos pingvinke kíméletlenül irtja a webspamot - Függetlenül attól, hogy egy honlap tényleg szemét, vagy csak az algoritmus hibájából lett szemétnek megjelölve

Világszerte óriási vihart kavart, hogy számos tiszta, információban gazdag és értékes honlapot ítélt a Google Pingvinje webspamnak. A linképítésre és keresőoptimalizálásra pénzt, időt és energiát áldozó honlapok minden előzetes figyelmeztetés nélkül megkapták a webspam bélyeget.

Végzetes hiba a webspam definíciójában

Mától, ha egy honlap megkapja a webspam bélyeget, búcsút mondhat a bevételeinek. A problémát az jelenti, hogy a Google - lehet, hogy szándékosan - hibásan állapította meg a webspam fogalmát. Jó eséllyel válik webspammá egy weboldal, ha

  • kulcsszó halmozásokat tartalmaz
  • az oldalra hivatkozó linkek szövege szinte egyezik, vagy nagy hasonlóságot mutat


Az utóbbi definícióban rejtőzik a végzetes hiba. Teljesen mindegy, hogy milyen okból, de ha egy honlap link profilja olyan linkekkel van tele, aminek a szövege egyezik, webspam bélyeget kap. Az sem számít, hogy a weboldal egy 20 éve működő cég honlapja.

Katasztrófa: aki az eddig megszokott módon folytatja tovább a linképítést, minél eredményesebb lesz, annál nagyobb büntetés várható

A Pingvin frissítés a link szövegek gyilkosaként vonul be a történelembe. A Google azon állásponton van, hogy egy jó honlapnak nincs szüksége mesterséges linképítésre. Legyen informatív, friss tartalom, ami majd magától vonzza a weboldal tulajdonosok elismerését. Vagyis a releváns linkjeit.

A Google nincs tisztában a magyar mentalitással. A jó dolgokat szinte senki sem köszöni meg, míg a rossz dolgokért azonnal meghurcolják az embert. Lehet, hogy Amerikában működik ez a módszer, de itt nagyon elbukott. A magyar emberek nagy része azt sem tudja, hogyan lehet egy honlapon egy linket elhelyezni. De ha mégis tudja, nincs az a jól megírt cikk, ami megérne egyetlen linket.

Manapság ki ér rá 1-2 évet várni arra, míg felfut a weboldala önmagában azzal, hogy értékes, hasznos, elismerésre méltó weboldalt készít? Főleg akkor, ha a konkurensek intenzív linképítéssel egyre jobb és jobb helyeket érnek el. Mint tudjuk, a mesterséges linképítés 80-90%-ban járul hozzá a keresőoptimalizálás sikereihez. Egy jól működő weboldal évek óta gyűjtögeti a linkeket. Különféle katalógusokból, fórumokból, portálokról, stb. A tisztességesen gyűjtögetett linkek során egyre jobb helyet ér el a keresőben. Örül, mert jönnek a látogatók.

A növekvő konkurencia nyomás hatására a linképítés egyre aktívabb, intenzívebb és erőteljesebb ütemet vesz fel. Magyarországon ez katasztrófához vezet:

A Pingvin algoritmus webspamnak nevezi azt az oldalt, amely a linképítés során ugyanazt, vagy majdnem mindig ugyanazt használja a link szövegének. Tehát egy tisztességes virágárus, akinek 300 link katalógus is jóváhagyta a linkjét mostantól fogva webspamnak minősül. Csak azért, mert a katalógusokban szereplő linkek szövege szinte mindenhol ugyanaz. Minél több linket fogadnak el a linkkatalógusokban, a végén annál nagyobb lesz a bukás.

A büntetés elkerülésének egyetlen módja, ha hónapokra előre megtervezi a linképítést. Erre a célra szolgál a linképítés stratégia

A linképítés stratégia nem más, mint a linképítés terv. Egy lista azokról a weboldalakról, ahova Ön regisztrálni fog. Főleg ingyenes linkkatalógusok listája. Előre megtervezheti, hogyan fogja felhasználni ezeket a linkkatalógusokat. A listába felveszi a linkkatalógust és a link szövegét, amit abban a linkkatalógusban fog használni. A linkszövegek tudatos tervezésével elkerülheti, hogy az azonos linkszövegek miatt webspamnak ítélje a kereső honlapját. Ami végzetes katasztrófa, hiszen a látogatottsága összeomlik.

A linképítés stratégia optimális esetben több száz, akár több ezer linket tartalmaz. Ezeknek nagyrésze egyedi linkszöveg. A listában a program átvizsgálja a linkek szövegét. Ha nagy mértékben azonos linkszövegeket talál, hibát jelez a program. Korrigálhatja tévedését még azelőtt, hogy végzetes katasztrófába sodorná anyagi életét.

Összefoglalva, miről is van szó?

  • A Pingvin-algoritmus frissítés gyilkolja a webspamot. Óriási vihart kavart, hogy patinás cégek és jó honlapok is megkapták a webspam bélyeget. Ezek eltávolításra kerültek a keresőből: 400 helyezés veszítés büntetést kaptak.
  • A Google mérnökei szerint a webspam arról ismerhető fel, hogy a linkszövegek nagy mértékben azonosak. A klasszikus linképítést ezzel teljesen felszámolták. Hazánkban tömegesen tűntek el SEO szakemberek, mert nem tudják kezelni a webspam büntetést.
  • Pingvin-frissítés előtt a Google kereső a „keresőoptimalizálás” szóra több mint 2 millió cikket hozott fel. Ma már kevesebb, mint 700.000 cikk szerepel a Google keresőben. 1,3 millió cikk (az előző évben megtalálható cikkek 65%-a) egyszerűen eltűnt, vagyis tömegesen letörölték a weboldaluk teljes tartalmát.
  • A webspam büntetést csak úgy kerülheti el, ha hónapokra előre megtervezi a linképítést. Szükség van egy listára, ahol látja a több száz linkkatalógust és a linkek szövegét. A jövőben ezekre fog regisztrálni a linkszövegekkel.

Ön is képes használni

A linképítés stratégia használata gyerekjáték. A linkprofil elemzésnek köszönhetően több ezer linkkatalógust fog látni. Ezek között kiválogatja a legjobbakat. Felveszi a linképítés stratégiára a linkszövegekkel együtt. Több száz linkhez jut néhány óra alatt. A megfelelő linkszövegek miatt a büntetést sem kockáztatja.

A BOOKMARKLET program segítségével a linképítés stratégiát villámgyorsan végrehajthatja. A program előhozza a listán soron következő linkkatalógust. Megkeresi a linkajánláshoz szükséges linket. Kattint a linkre és közvetlenül a linkajánláshoz jut. Kattint a BOOKMARKLET programra, ami automatikusan kitölti a linkajánlás szövegét. Egyetlen kávészünetben akár 54 linkajánlással is végezhet.

Linképítés Stratégia menü funkciók listája:

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa folyamatosan változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:

No-spam: csak keresőoptimalizálás és linképítés cikkeket kap, reklámot soha

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím (nem publikus):
Honlap:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOZSENI. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOZSENI szerzője

© 2005 - 2020 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.