Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Keresőoptimalizálás: linkkatalógus keresés és gyors regisztráció

Keresőoptimalizálás: linkkatalógus keresés és gyors regisztráció

Kétség kívül egyik legfontosabb a keresőoptimalizálásban, hogy weboldala a legtöbb ingyenes linkkatalógusban regisztráljon. Egy regisztráció egy releváns linket jelent. Minél több linket jelent, annál népszerűbb lesz a Google szemében. Csakhogy a linképítést sosem lehet abbahagyni. Ha egyetlen napra lankad a figyelme, azonnal zuhanni kezd a keresőben. A linkkatalógusok felkutatása felemészti türelmét. Elfogynak az ötletek. Kifogy a linkkatalógusokból és weboldala menthetetlenül zuhanni kezd. A zuhanásból származó bevétel kieséstől, a linkkatalógusok fárasztó felkutatásától és a linkajánlás halálosan unalmas procedúrájától menti meg a SEOzseni linkkatalógus funkciója

A Google mérnökei azokat a weboldalakat akarják a kereső elején látni, ami a többi weboldal szavazata alapján megbízható. A weboldalak linkekkel szavaznak. Minél több linket szerez, annál többen szavaznak bizalmat az Ön weboldala mellett. Az ingyenes linkkatalógusok központi szerepet játszanak a szavazatok megszerzésében.

Egy weboldal indulása során az első néhány tucat linkkatalógus felkutatása még lelkesedéssel tölti el. A Google keresőben megkeresi a témába vágó startlap oldalakat. Néhány hónap után azonban elfogynak az ötletek. Már nem tud új linkkatalógust találni. Megáll a linképítés még azelőtt, hogy igazán versenybe tudna szállni a konkurenciával. A linkkatalógusok felkutatása halálosan fárasztó és frusztráló. Gyakran órákat tölt a számítógép előtt, amíg egy használható linkkatalógust talál.

Fejgörcs, merev nyak és hát. A fárasztó, unalmas és gyötrelmes linképítés nélkülözhetetlen tünete. Ettől szabadulhat meg egyetlen kattintással

Az idő Ön ellen dolgozik. A konkurensek gyakran évek óta linképítéssel foglalkoznak. Önnek ezt a hátrányt kell behozni nagyon rövid idő alatt. Minden nap vevőket veszít. A vevők a konkurenseknél vásárolnak, mert őket találják meg hamarabb. Nem is gondolná, mennyire egyszerűen gondolkoznak az emberek. Azt gondolják, hogy a keresőben az első a legjobb a piacon. Az első helyez szereplő oldal vásárlási aránya sokkal magasabb, mint a második vagy harmadik oldalon szereplő cégnek.

Egy kulcsszóra a Google első 100 weboldala együttes erővel átlagosan 5.766 db linkgyűjtő katalógusra regisztrált. Ennek ellenére egy weboldal átlagosan csak 400 db linkgyűjtő katalógusba regisztrál. Döbbenet: a linkprofil elemzés után van még 5.366 db linkkatalógus, ahová regisztrálhat

Nagyon megdöbbentő, hogy több ezer linkkatalógusra is képes regisztrálni a Google keresőben az első 100 honlap együttes erővel. Átlagosan 5.766 db linkkatalógus található.

Mit is jelent ez? Számoljunk egy kicsit:

 • Egy linkkatalógus felkutatása: legalább 20 perc
 • Egy linkajánlás a megtalált katalógusba: legalább 5 perc
 •  5.766 db linkajánlás: 144.150 perc
 • Megközelítőleg: 2.402 óra
 • Heti 40 órával számolva (hétfőtől-péntekig napi 8 óra): 1 év és 2 hónap

Szerencsés esetben „csak” 1 évet és 2 hónapot kell a számítógép előtti börtönben eltölteni napi 8 órán keresztül, míg megtalálja és regisztrál azokra a katalógusokra, amelyeket a versenytársak már megtaláltak. A valóság azt mutatja, hogy egy linkkatalógus felkutatása bőven meghaladja a fél órát és egy linkajánlás a visszaérkező e-mail megerősítéssel meghaladja a 20 percet. Ebben az esetben 2 év és 4 hónap, mire végez a listával.

Az Ön weboldala - amennyiben átlagosnak tekinthető - nagyjából 400 db linkkatalógusra regisztrált. Miközben a többi versenytársa talált még 5.366 db linkkatalógust, ahova Ön nem regisztrált, de legalább egy versenytársa igen!

Ez a hihetetlen felfedezés sokkoló: ha Ön megszerzi ezeknek a linkkatalógusoknak a listáját, akkor minden versenytársánál 14-szer több releváns linket tud szerezni, ami hosszú évekre bebetonozza weboldalát az első helyre.

Összefoglalva, miről is van szó?

 • A linkkatalógus regisztráció központi szerepe a keresőoptimalizálásnak és linképítésnek. A Google mérnökei azokat a weboldalakat akarják a kereső elején látni, ami a többi weboldal szavazata alapján megbízható. A weboldalak linkekkel szavaznak. Minél több linket szerez, annál többen szavaznak bizalmat az Ön weboldala mellett.
 • A linkkatalógusok felkutatása felemészti minden idejét. Hosszú, gyötrelmes órákat tölt a számítógép előtt, mire egy használható katalógust talál. A konkurensek gyakran évek óta ezzel töltik az idejüket. Önnek a sok éves lemaradást kell bepótolni villámgyorsan.
 • A linkprofil elemzés a TOP100 weboldal „backlink”-jei közül kiválogatja az ingyenes linkkatalógusokat. Átlagosan 5.766 db linkkatalógust talál a program. Még a legjobbak sem találnak 400 linkkatalógusnál többet egyszerre.
 • Amikor Ön megkapja a konkurensek linkkatalógusainak a listáját, akár 14-szer több linkkatalógusba regisztrálhatja honlapját, mint a legügyesebb regisztráló bajnok. Ezzel a többlettel weboldala magasan a legnépszerűbb lesz az adott témában.
 • A linképítés stratégiával előre megtervezheti, hogy a linkkatalógusokba milyen linkszöveggel fog regisztrálni. A precíz tervezéssel elkerülheti, hogy a Pingvin algoritmus webspam-nak ítélje honlapját és eltávolítsa a keresőből.
 • A BOOKMARKLET programmal a linkkatalógus regisztráció gyerekjáték. Egyetlen kávészünetben akár 54 linkkatalógus regisztrációval is végezhet. Miközben mások egyre nyúzottabban töltik ki a linkkatalógus regisztrációs adatokat. Hosszú, fárasztó órákat takarít meg magának.

Ön is képes használni

A linkkatalógus program használata gyerekjáték. Ön csak megadja a kedvenc kulcsszavait. A kulcsszavak megadása után a SEOzseni megkeresi a TOP100 weboldalak „backlink”-jeit. Ezen linkek között kiválogatja azokat, amelyek ingyenes linkkatalógusok. A lista gyakran több ezer linkkatalógust tartalmaz.

Ezek között kedvére válogathat. Felveszi a linkkatalógust a linképítés stratégiára, majd a BOOKMARKLET programmal villámgyorsan kivégzi a listát.

Linkkatalógusok menü funkciók listája:

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa évente 500 alkalommal változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:


Okos vásárlás: küldhetnek nekem akciós SEO ajánlatokat (max. havi 1x) IGEN, értesítést kérek
az új SEO módszerekről

3 hozzászólás

Pausch Róbert | 2018. október 04, csütörtök 14:36

A magyar nyelvű linkkatalógusok száma 500 körül mozog - ezek fele vagy fizetős vagy viszontlinket kér. Még egyszer ennyi az apróhirdetési oldalak száma, ahová szintén lehet regisztrálni. A katalógusok többsége csak adott nyelvű oldalt enged regisztrálni, tehát szerintem nagyon túlzó a szám.

Verdes János | 2018. október 04, csütörtök 14:56

@Pausch Róbert: a számításban az egyedi HOST-okat mértem, nem az egyedi DOMAIN-eket. Egyszerű oka van: a Google önálló domainként (is) kezel(het)i a hostokat. Érthető, hiszen ugyanannak a domain-nek (például blog.hu, unas.hu, stb) több host-ja (kutya.blog.hu, auto.blog.hu) aminek különálló tartalmi világa van, saját adminisztrátorral, stb.

A linkkatalógusoknál ráadásul host-onként eltérő adminok hagyják jóvá a regisztrációt.

Egyébként a lista lekérhető, ott pontosan meg lehet nézni, hogy milyen host-okra regisztráltak a konkurensek.

Sarkadi Roland | 2019. december 09, hétfő 11:30

"Kétség kívül egyik legfontosabb a keresőoptimalizálásban, hogy weboldala a legtöbb ingyenes linkkatalógusban regisztráljon. "

Így 2019-ben (lassan 2020) sajnos ez már nem igaz. A google igaz nem büntet a tömeges linkkatalógus miatt (állítása szerint), de nem is veszi figyelembe. Így a sok katalógus regisztráció mondhatni felesleges. Helyette a vengéd blogolás ami most jó eredményeket tud hozni.

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Név:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOzseni. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOzseni szerzője

© 2005 - 2021 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.