Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Keresőoptimalizálás titkok: Linkprofil Elemzés

Keresőoptimalizálás titkok: Linkprofil Elemzés

Megfelelő linkek nélkül nem fogja weboldalát az első helyen látni. A keresőoptimalizálás fárasztó, unalmas és végtelenül időrabló része a linképítés. A képernyőt bámulja és lázasan kattint, hogy találjon új linkforrást. De idővel fogalma sem lesz arról, honnan tudna még több linkforrást szerezni. Elfogynak az ötletek. Szinte érzi a kudarc ízét. Hallja a vereség hangját. Ha nem tudja folytatni, kiesik a versenyből. Az ötletek elfogyása után érezhető kétségbeesés, kudarc érzés és a rossz helyezésből fakadó alacsony bevételtől menti meg a SEOZSENI linkprofil elemzés funkciója

A honlapja több, jobb és értékesebb linket szerezhet, mint a Google-ben az első 100 együttvéve: Honlapja akkor fog sokat eladni, ha a fontos keresési szavakra az Ön honlapja lesz előnyös helyen a keresőkben. Az előnyös helyek megszerzésében kritikus fontosságú a linképítés. Egy vadonat új szolgáltatás feltárja Ön előtt az ellenfelek féltve őrzött titkát: kezébe kapja a Google keresőben az első 100 honlap linképítésének eredményét. Csak végig megy a listán és ezzel több linket szerezhet, mint az első 100 együttvéve.

A releváns linkek kiemelkedően hozzájárulnak a Google keresőben betöltött helyezés növelésében, megtartásában. A releváns szó jelentése: fontos, tárgyhoz tartozó. Az internetes keresés során a Google rangsorolást elbíráló algoritmusa a releváns honlapokat jutalmazza. Vajon honnan tudja egy matematikai algoritmus, hogy melyik honlap a leginkább releváns (vagyis fontos, tárgyhoz tartozó)?

A válasz egyszerű: nézzük meg, hogy a témában hány honlap jelöli meg forrásának a kivizsgált honlapot. Az internet világában a forrás megjelölése linkekkel történik. Általában kék aláhúzott szöveg, amire kattintani lehet. Minél népszerűbb forrásnak számít az Ön honlapja az adott témában, annál inkább releváns a témához. LINKÉPÍTÉS néven emlegetjük azt a folyamatot, amely során a honlapjára érkező linkek számát Ön a saját leleményessége szerint
mesterségesen növeli. A keresőoptimalizálás sikerének legalább felét a minőségi linkek adják.

Unalmas linképítés

A linképítés halálosan fárasztó és unalmas. Minden energiáját elszívja és 10 perc linképítés után úgy érzi, hogy tonnák nehezednek Önre

Minél ügyesebben éri el, hogy más honlap az Ön honlapjára hivatkozó linket publikáljon, annál jobb helyezést kap a Google keresőben. Ez azt jelenti, hogy egy adott témára (pl. virágküldés) jellemző kulcsszavak keresése során (pl. virág rendelés, virágküldő szolgálat, online virágbolt) az Ön honlapja ELIT forrásnak számít, tehát az elsők között van a helye!

Egy átlagos kereskedő naponta 1-3 órát foglalkozik azzal, hogy a link népszerűségét magasabbra tornássza. Nyilvánvalóan azért, hogy úgy manipulálja a Google keresőt, hogy az számára kedvező legyen. Ezt a folyamatot hívják link népszerűség  építésnek, röviden linképítésnek. Tapasztalatok szerint azok a honlapok vannak az első helyen, amelyek naponta legalább 1 órát foglalkoznak linképítéssel. 1 óra alatt átlagosan 5-10 új releváns linket lehet szerezni különféle oldalakról. Mint például cégkeresők, apróhirdető portálok, linkkatalógusok.

Átlagosan 5.766 db linkkatalógus tartozik egy kulcsszóhoz

A Linkprofil mutatja meg, hogy egy honlapra milyen más honlapok hivatkoznak. A Linkprofil tartalmazza az összes linket, ami más honlapján fellelhető. Ha van egy olyan honlap, ahol valamelyik linkre kattintás után az Ön honlapjára jutunk, az a honlap bekerül az Ön Linkprofiljába.

TOP100 linkprofil elemzés

A Linkprofil azoknak a honlapoknak a jegyzéke,
amelyek az adott weblapra hivatkoznak

 A SEOZSENI laboratórium legújabb felfedezése egyszerűen sokkoló. Egy kulcsszóra a Google első 100 weboldala együttes erővel átlagosan 5.766 db linkgyűjtő katalógusra regisztrált. Ennek ellenére egy weboldal átlagosan csak 400 db linkgyűjtő katalógusba regisztrál. Döbbenet: a kutatás szerint van még 5.366 db linkkatalógus, ahová regisztrálhat!

Képzelje el, hogy a Google keresőbe beírja kedvenc kulcsszavát. Ez az a szó, amire szeretné weboldalát az első helyen látni. Tudja, hogy ez hozza a legtöbb vevőt. Mások is tudják, ezért ádáz küzdelem zajlik az első oldalra kerülésért.

Egy listára kiírja magának, hogy mely weboldalak küzdenek a legeredményesebben. A Google keresőben az első 100 weboldalt feljegyzi. Az első 100 weboldal a legeredményesebb a linképítésben. Ezek a weboldalak több száz linkkatalógusra regisztráltak. Egy regisztrációval pedig egy releváns linket szereztek. A releváns linkek száma merőben meghatározza a helyezések sorrendjét. Most képzelje el, hogy Ön is szeretne azokra a katalógusokra regisztrálni, ahová a konkurensek már regisztráltak - és ezzel egy értékes linket szereztek. Mit gondol, hány katalógusra regisztrált a TOP100 weboldal együttes erővel?

A válasz megdöbbentő: átlagosan 5.766 db

Ön nem kíváncsi, hogy vajon milyen titkot rejteget Ön előtt az ellenfele? Nem akarja tudni, mi rejtőzik ellenfeleféltve őrzött keresőoptimalizálás tikainak páncéltermében?

Tudjuk, hogy a keresőmotorok a rangsorolás eldöntésében a Linkprofilnak nagyon nagy hangsúlyt adnak. Gondolja csak végig. Minden asztalos a META, TITLE, H1 és egyéb fontos elemekbe beépíti a fontos kulcsszavakat. Ha minden asztalos ugyanúgy szerkeszti az oldalt, mégis, melyik legyen az első? A válasz egyszerű: amelyiknek színesebb a Linkprofilja.

A keresőmotor átvizsgálja minden honlap Linkprofilját. Nagyon nehéz elvenni az első helyet attól a honlaptól, amelyik Linkprofilja a legtöbb értékes linket tartalmazza. A kereső szemében a link a bizalom forrása. Amikor egy weboldal egy linkkel hivatkozik egy másik weboldalra, a látogatóit osztja meg a másik weboldallal. Ez nagyon komoly bizalmi tényező. Ön sem szívesen hivatkozik egy gagyi oldalra, igaz?

A legtöbb értékes linket tartalmazó Linkprofil lesz a legerősebb a mezőnyben. Ez a Linkprofil gyűjti össze a legtöbb fontos szavazatot. Mondhatnám, hogy a legtöbb kopogtató cédulát. A Linkprofilból kiolvasható, hogy mennyire népszerű egy-egy honlap.

A rivális honlapok kimagasló népszerűségük miatt birtokolják az Ön helyét. Ha az első helyre szeretne kerülni, bizonyítania kell, hogy az Ön honlapja az összes többi honlapnál népszerűbb a témában. Ehhez pedig meg kell szerezni a listavezetők link profilját.

Linkprofil elemzés

A Linkprofil hétpecsétes titok: aki megszerzi a rivális honlap
Linkprofilját, a helyét is megszerezheti a keresőkben

A link profil nagyon sok új forrást tartalmaz, ahonnan Ön is szerezhet bizalmi tőkét. Vagyis egy-egy linket. Mondjuk a link katalógusok. Létezik néhány linkkatalógus, ami nagyon kiszínezi a Linkprofil képét. Például a Startlap. Biztos találkozott már különböző lap.hu-s oldalakkal. Ugye tudja, hogy a különböző lap.hu oldalak léteznek hasonló témában? Marketing témában ott van a

 • marketing.lap.hu
 • politikaimarketing.lap.hu
 • marketingkonyv.lap.hu
 • email-marketing.lap.hu
 • kozossegimarketing.lap.hu
 • gerillamarketing.lap.hu
 • direktmarketing.lap.hu

Egy jó marketinggel foglalkozó honlap Linkprofiljába bekerül az összes lap.hu-s link hivatkozás. A Startlaphoz hasonlóan létezik néhány tucat másik, témakörbe szervezett linkkatalógus. Egyetlen színes Linkprofil akár 100-300 katalógus hivatkozását is tartalmazhatja! Ezek a katalógusok ingyen elfogadják a link ajánlást. A konkurens honlap Linkprofiljának ismeretében Ön is több száz értékes linkkel színesítheti a saját Linkprofilját.

A jó tündér, aki elárulja a versenytársak szigorúan féltett linképítési titkait

Képzelje el, hogy kezében tartja a legeredményesebb linképítő honlapok listáját, amelyek az első 100 helyen szerepelnek, amikor az Ön kedvenc kulcsszavát írja a Google keresőbe. Beírja a kulcsszót, látja az első oldalon szereplő első 10 honlapot. Felírja a listára, majd lapoz a következő oldalra, és az ott szereplő 10 weboldalt is lejegyzi magának. Egészen százig.

Ekkor megjelenik Ön mellett fényesen ragyogó ruhában a jó tündér. Kedvesen Önre mosolyog, kinyújtja kezét a jó tündér és elveszi Öntől a listát. Egy pillanatra elkomorodik a tekintete, majd hirtelen felnevet. Hármat köröz a levegőbe varázspálcájával, finoman ráüt a pergamenre, majd elégedetten nyújtja Önnek.

Ön nem hisz a szemének! A jó tündér elárulta a versenytársak szigorúan féltett linképítési titkait!

A jó tündér

Hamupipőke mesélni tudna arról, hogy megváltozott az élete, mióta találkozott a jó tündérrel :)

Csodálkozva nézi a listán elsőként szereplő weboldalt. A weboldal neve mellett szerepel több száz feljegyzés. Nézi ezeket a feljegyzéseket, majd hirtelen rádöbben: ez azoknak a katalógusoknak a listája, ahova a konkurense regisztrálta magát! Testében robban az adrenalin bomba. Szíve gyorsabban ver, szaporán veszi a levegőt és homloka gyöngyözni kezd az izgalomtól...

A második weboldal mellett is több száz feljegyzés...

A harmadik mellett is több száz feljegyzés...

A negyedik mellett is...

Egészen százig!

Ön mit tenne elsőként egy ilyen listával? Gyorsan kigyűjti azokat a linkkatalógusokat, ahova Ön még nem regisztrált! A titkos lista segítségével pedig fényévekkel lekörözi minden versenytársát.

Jó tündér nem létezik, csak egy „Jótündér” névre keresztelt számítógépes hálózat. Ez a hálózat a jó tündérhez hasonlóan megmutatja Önnek a versenytársak titkos linkkatalógus gyűjteményét.

A „Jótündér” megállás nélkül gyűjti a weboldalak közötti linkkapcsolatokat. Ez a hálózat folyamatosan gyűjti a teljes magyar interneten megtalálható weboldalakat. Ebben a pillanatban a „Jótündér” megközelítőleg:

 • 208.000 db magyar weboldalt ismer.
 • 109 millió db link-kapcsolatot ismer a magyar weboldalak között.

A kísérlet során:

 • A „Jótündér” megvizsgált néhány tucat kulcsszót.
 • Kigyűjtötte minden egyes kulcsszóra az első 100 weboldalt, ami a Google keresőben az első 100 helyen szerepel.
 • A 109 millió link közül kiválogatta azokat a linkeket, amelyek egy-egy linkkatalógusban szerepelnek és a TOP100 valamelyik weboldalára hivatkoznak

Néhány példa:

 • bútorszállítás budapest - 15.149 db linkkatalógus
 • online marketing - 7.516 db linkkatalógus
 • webáruház készítés - 3.789 db linkkatalógus
 • bejárati ajtó - 2.409 db linkkatalógus

Néhány döbbenetes eredmény:

 • A TOP100 weboldalak minimum 765 db linkkatalógust adnak össze együttesen.
 • A rekord: 16.733 db linkkatalógus egyetlen kulcsszó esetén, amit a TOP100 weboldalak együttesen adnak össze.
 • A TOP100 átlaga: 5.766 db linkkatalógus.
 • Egy weboldal átlagosan 400 db linkkatalógusban regisztrált.

Érti az összefüggést? Ha megkaparintja a konkurencia Linkprofilját, a benne szereplő titkos anyagokkal lemásolhatja a sikereit. A konkurencia Linkprofiljában szereplő linkkatalógusokba Ön is ingyen beküldheti a linkjét

A konkurens honlapok a színes Linkprofiljuk miatt uralják a keresőmotorok legértékesebb helyeit. Az első 100 honlap Linkprofilja egyenként tartalmaz 100-300 katalógus hivatkozást. Természetesen lesz olyan katalógus, ami több link profilban is szerepel. Ha az első 100 helyezett Linkprofilját egyesíti úgy, hogy egy katalógus csak egyszer szerepel, döbbenetes listát kapna.

300-600, de akár több ezer katalógus jegyzékét tartaná a kezében! El tudja képzelni, mekkora robbanás áll be a honlapja népszerűségében, ha az első 100 helyezett mindegyik linkkatalógusába Ön is beküldi a saját linkjét?

Döbbenet! Mikor megkaparintja a Google-ben az első 100 helyen szereplő honlap 100 Linkprofiláját, az Ön honlapja meghaladhatja az első 100 konkurenciát együttvéve

El tudja képzelni, hogy mennyit ér egy ilyen lista? Bárki, bármikor végigmegy a listán, beküldi a linkkatalógusokba a saját linkjeit és az egész mezőnyt alaposan helybenhagyja! Most még egyetlen honlap sem érte el, hogy a népszerűsége nagyobb legyen, mint a többi 100 honlap együttvéve. A maximálisan elérhető link népszerűségnek még az első is csak egy kis részét birtokolja.

A többi honlap link profiljában számtalan olyan honlap szerepel, amiről az első helyezett még a létezését sem tudja. Szeretne Ön ennek az egésznek az ura lenni?

Összefoglalva, miről is van szó?

 • A TOP100 Linkprofil elemzés egy egyedülálló szolgáltatás. Az országban egyedül nálam kapható. A TOP100 Linkprofil elemzése során Ön megad egy kulcsszót. A Linkprofil elemző program a Google kereső első 100 honlapját elemzi.
 • Az elemzés után az Ön kezébe kerül az első 100 honlapra hivatkozó weboldalak listája. Egy kulcsszó megadásával 100 weboldal linkprofilját fogja látni.
 • Átlagosan 5.766 db linkkatalógus található a TOP100 weboldal backlink-jei között. Ezután Ön egyesével beküldi a tetemes listán szereplő linkkatalógusokba a weboldala linkjét. Kényelmesen hátradől és várja, mikor fogja megelőzni a többieket

Ön is képes használni

A Linkprofil elemzés használata gyerekjáték. Ön csak megadja kedvenc kulcsszavait, majd kattint a linkprofil elemzés ikonra. Ezután láthatja a TOP100 weboldalak listáját és a weboldalakhoz tartozó linkprofilokat. Egyetlen kulcsszó megadásával 100 weboldal linkprofilját fogja látni.

Linkprofil Elemzés menü funkciók listája:

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa folyamatosan változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:

No-spam: csak keresőoptimalizálás és linképítés cikkeket kap, reklámot soha

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím (nem publikus):
Honlap:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOZSENI. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOZSENI szerzője

© 2005 - 2020 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.