Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Keresőoptimalizálás: Google Pingvin-algoritmus frissítés

Google Pingvin-algoritmus frissítés

A Google 2012. április 24-én világszerte egyszerre, egy időben brutálisan megváltoztatta a weboldalak helyezési sorrendjét megállapító algoritmust. Katasztrófa: aki az eddig megszokott módon folytatja tovább a linképítést, minél eredményesebb lesz, annál nagyobb büntetés várható

A Google mérnökei bevezettek egy új rangsorolási frissítést. Ennek a Pingvin-frissítést nevet adták. A keresőoptimalizálás és a linképítés szabályait drámain átírta ez az algoritmus. A Pingvin frissítés az első, amely súlyos büntetéssel sújtja a weboldalakat. Akár 400 hellyel hátrasorolja a frissítés azokat a weboldalakat, amelyek „webspam”-nak minősülnek. Óriási probléma, hogy kereskedelmi weboldalak tömegei kapták meg a „webspam” bélyeget.

Tízezrek tűntek el a Google keresőben. Sokaknak az egyetlen online bevételi forrása egyik pillanatról a másikra csökkent. Hosszú kutatás után kiderült, hogyan állapítja meg a Google a webspamot. Sajnos ez számtalan magyar céget érint. Ugyanis a Google véleménye szerint webspamnak minősül az az oldal, amely a linképítésben gyakran ismétlődő linkszövegeket alkalmaz.

Részleteket a Pingvin-algoritmus frissítéssel foglalkozó cikkekben talál:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOZSENI. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOZSENI szerzője

© 2005 - 2020 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.