Menü
Telefonszám
Kapcsolat

Keresőoptimalizálás (SEO) és online marketing szótár 

A keresőoptimalizálásban gyakran használt szakkifejezéseket az öreg rókák már jól ismerik. Az ifjú titánok fejleszthetik tudásukat ezzel a SEO és marketing szótárral

301-es átirányítás - A keresőoptimalizálás legfontosabb átirányítása a 301-es típusú végleges, azaz Moved Permanently. Széles felhasználási köre van, közöttük íme a 3 legfontosabb

302-es átirányítás - Az URL átirányítás fontos eleme a keresőoptimalizálásnak. Régi tartalmak frissítésekor az forgalmat az új webcímre lehet irányítani. De miért problémás a 302 típusú átirányítás?

Adwords hirdetés - Az Adwords hirdetés a Google kereső által létrehozott Adwords rendszerében történő fizetett hirdetés. A PPC (Pay Per Click, vagyis kattintás után számlázott hirdetés) hirdetések egyik legjobb és leghatékonyabb formája.

Adwords kampány - Google Adwords kampánynak nevezzük azokat a kulcsszó csoportokat, amelyek organikus keresési eredmény során célzott reklámokat produkálnak.

Adwords kupon - Az Adwords kupon a Google által ingyen osztott kupon egy nagyon fontos kupon kóddal és egy felhasználhatósági idővel.

Adwords tanfolyam - Az Adwords tanfolyam olyan ingyenes vagy fizetős kurzus, ami során a Google hirdetések titkos fogásait lehet megtanulni.

Google Adwords kampány - A PPC hirdetés lényege, hogy csak akkor kell fizetni, ha a fogyasztó valamilyen hajlandóságot fejez ki a vásárlással kapcsolatban.

Google hirdetés - A Google kereső hazánk népszerű kulcsszavas keresője. A kulcsszavas keresők piacát 92%-os részesedéssel uralja

Google hirdetések - A Google hirdetések a Google keresőben feladott hirdetések. A hirdetésnek két típusa létezik: a keresési eredményekben és az ún. display hálózaton

Google kampány - A Google kampány olyan célirányos hirdetés, ami a Google organikus keresési eredmények tetején és jobb oldalán jelenik meg.

Google kereső optimalizálás - Az internetes keresők között világszerte a leggyakrabban használt kereső a Google keresője.

Google keresőoptimalizálás - A Google keresőoptimalizálás, vagy kereső optimalizálás (különírva) lényege, hogy a weboldal megfelelő átalakításával javuljon a Google helyezés.

Honlap készítés - A számítógépen a böngésző alakítja a HTML kódot értelmezhető, az emberi szem által fogyasztható információ forrássá.

Honlapkészítés - Honlapkészítés, vagy weblapkészítés, weboldalkészítés során olyan HTML kód jön létre

Ingyen honlap készítés - Az ingyen honlap készítés célja a honlapkészítés költségeinek minimalizálása, esetleg ténylegesen nullára csökkentése

Ingyenes honlap készítés - Az ingyenes honlap készítés a tartalom ingyenes feltöltése mellett a tartalom ingyenes megosztását is tartalmazza.

Internet marketing - Az internet marketing arra épül, hogy a számítógépes vagy mobilos böngészőt használó felhasználók igényeinek a kielégítése után a honlap tulajdonos anyagi jutalmakban részesül.

Közösségi marketing - A közösségi marketing a közösségi oldalak (angolul: Social Media) sajátos viselkedésére építő új reklámfelület.

Kereső marketing - A kereső marketing (angolul Search Engine Marketing, SEM) a fogyasztók sajátos magatartására épül.

Kereső optimalizálás - A népszerű kereső motorok (Google, Bing, Yahoo) több millió keresést bonyolítanak naponta - hazánkban. Világszerte percenként több millió keresést bonyolítanak.

Kereső optimalizálás árak - A kereső optimalizálás árak meghatározása előtt érdemes a színfalak mögé kukkantani. A keresőoptimalizálás egy olyan szakma, ahol nincs tőkére szükség az elinduláshoz.

Kereső optimalizálás Google - A kereső optimalizálás Google egy keresési fogalom. A Google kereső titkait kutatók írják a Google keresőbe.

Keresőoptimalizálás - Keresőoptimalizálásnak nevezzük azt a mesterséges folyamatot, aminek során előnyösebb elbírálást remélünk az internetes kereső motorok találati listáján.

Keresőoptimalizálás ár - A keresőoptimalizálás ár akkor jön szóba, amikor egy vállalkozó lépéseket tesz azután, hogy felismerte a keresőoptimalizálás fontosságát

Keresőoptimalizálás árak - A sikerdíjas keresőoptimalizálás lényege, hogy a szakember csak az elért eredmények után kap juttatást. A fizetség a kulcsszavak száma és helyezése alapján számítódik.

Keresőoptimalizálás Google - A keresőoptimalizálás Google egy olyan népszerű kulcsszó, amit a Google keresőbe szoktak írni. Azok a személyek, akik a Google titkait szeretik kifürkészni.

Link építés - A link (angolul: anchor) a hiperhivatkozás vagy hivatkozás köztudatban elterjett szinonimája.

Linképítés - Linképítés alatt azt a folyamatot értjük, amikor főként a Google keresőbeli helyezés javítása végett más weboldalakra helyezzük el a honlapunkra mutató linket.

Linképítés árak - A linképítés árak a nullától havi több millió forintig terjednek. Vannak ingyenes linképítő programok, mint például az ingyenes link katalógusok.

Linképítés ingyen - Az ingyenes linképítés két összetevőből áll: az egyik az ingyenes katalógus beküldés a másik a partner linkek szerzése.

Linképítő - A linképítő az a személy, aki a linképítésben segédkezik. A linképítő feladata, hogy

Marketing - A marketing az eladás művészete. Kereskedők, szolgáltatók használják bevételeik növelésére.

Marketing elemzés - A marketing elemzés a marketing nélkülözhetetlen része. Ezt semmivel sem lehet pótolni. Elhanyagolása végzetes eredményekhez vezet.

Marketing esettanulmány - Marketing esettanulmánynak nevezzük azokat a valós életből vett példákat, amikor egy konkrét marketing kampány eredményeit közlik tényszerűen.

Marketing jelentése - A marketing voltaképpen a termék olyan módon történő bemutatása, amikor a vevő használat közben látja önmagát ahogy élvezi a termék által elérhető élményeket.

Marketing kampány - Marketing kampánynak nevezzük a marketing események sorozatát, amely egy konkrét eladási folyamathoz kötődik.

Marketing megoldások - Marketing megoldásoknak nevezzük azokat a pontosan mért, ismételhető és könnyen másolható módszereket, amelyek már egy bizonyos szituációban eredményeket hoztak.

Marketing menedzser - A marketing menedzser (angolul: marketing manager) feladata az online és az offline marketing menedzselése.

Marketing stratégia - A legismertebb marketing stratégia formula: AIDA - Figyelem, érdeklődés, vágy és akarat

Marketing szakember - A marketing szakember feladata a marketing feladatok elvégzése

Marketing szöveg - Marketing szöveg alatt azokat a reklámszövegeket értjük, amelyek a vevők elcsábítása miatt készültek.

Marketing szövegek - Marketing szövegek alatt azokat az írásos anyagokat értjük, amelyek a vevői igények kielégítése céljából készülnek

Marketing tanácsadás - Marketing tanácsadás alatt azt a külső beavatkozást értjük, amikor egy marketing szakember kész stratégiával áll elő az eredmények elérése céljából.

Marketing tanácsadó - Marketing tanácsadó az a személy - vagy internetes honlap -, amely marketing tanácsokkal látja el a vállalkozót.

Marketing terv - Marketing terv (vagy marketing stratégia) egy konkrét cél eléréséért tett lépések sorozatát jelenti

Marketing tervek - Marketing tervek alatt a rövid, közép és hosszú távú marketing terveket értjük.

Marketing tervezés - A marketing tervezés olyan folyamat, amikor az előre nem látható események várható kimenetelét százalékos arányban megsaccoljuk.

Marketing tevékenység - Marketing tevékenységnek nevezzük azt a folyamatot, amelynek végeredménye képen a bevételi oldalon növekedés könyvelhető el.

Marketing tippek - A marketing egy angol szó. A szó a market szóból ered, ami magyarul piacot jelent. Ennek a szónak nincs pontos magyar fordítás

Net marketing - A NET az interNET szó rövidítéséből származik. Az angol NET szó hálót jelent, ami az internet fő összetevője: világháló.

Online marketing - Az online marketing - vagy internet marketing - a hagyományos marketing eszközök internetes eszközökre (mobil, számítógép) való kiterjesztését jelenti.

Online marketing blog - Az online marketing blog egy olyan weboldal, ahol nem csak olvasni, hanem kérdezni, hozzászólni is lehet.

Online marketing képzés - A marketing az eladás képessége. Annak a képességnek az elsajátítása, amikor az eladó minden helyzetben képes élményeket kötni a kínálatához

Online marketing mix - Az online marketing mix abban tér el a hagyományos marketing mixtől, hogy a termék eladásának helye (3P, azaz place) az internet.

Online marketing stratégia - Az online marketing stratégia akkor használatos, amikor egy honlappal jelentős eredmények elérése a cél. Eredmények alatt gyakran nyereséget, profitot értenünk.

Online marketing tanácsadás - Online marketing tanácsadásra akkor van szükség, ha az eredményeket már nem tudja egymaga biztosítani. Ilyenkor szaktanácsadóhoz kell fordulni.

Online marketing tanfolyam - Az interneten rengeteg ingyenes cikk érhető el. Az online marketing tanfolyam mindenki saját felelőssége.

Online reklám - Az online - vagy internetes - reklám egy új hirdetési felület vállalkozók számára

Onlinemarketing - Az onlinemarketing feladata az, hogy a számítógép előtt görnyedő felhasználókból egérkattintásokon keresztül eredményeket facsarjunk ki.

Reklámszövegírás - Reklámszövegírás annak a képessége, hogy az eladó személyes jelenléte nélkül, írásban eladja a terméket a vevőnek. A reklámszöveg megjelenési formája szokszínű.

Szolgáltatás marketing - A szolgáltatás marketing egy olyan kereső kifejezés, amit feltehetően marketing területen segítségre szoruló cégek írnak a keresőkbe.

Vírus marketing - A vírus marketing egy olyan marketing eszköz, aminek célja, hogy nagyon rövid idő alatt nagyon sok személy legyen érintett

Webáruház készítés - A webáruház készítés során egy internetes üzlethelység jön létre. A termékek listája mellett egy virtuális pénztár várja a látogatókat

Webáruház készítés ár - A webáruház készítés ár több összetevőt tartalmaz. A webáruház elkészítése csak a nulladik lépés. Sokan ezt értik webáruház készítés ár alatt.

Weblap készítés - A weblap készítés (vagy weboldal, honlap készítés) során egy internetes szerveren elérhető tartalom jön létre, amelyet böngésző értelmezhetővé alakít

Weblap készítő - A weboldal készítő alatt lehet egy programot és egy személyt is érteni.

Weblap kereső optimalizálás - A weblap (vagy weboldal, honlap) kereső optimalizálás azt a folyamatot jelenti, amikor a weblap tartalmának átalakításával javulást várunk a népszerű keresőkben

Weblapkészítés - Weblapkészítés vagy honlapkészítés során a weblap tulajdonosa internetes tartalmat hoz létre. A tartalom képek, hangok, videók és szöveg formájában jön létre.

Webmarketing - Marketingnek nevezzük minden olyan tevékenységet, ami egy gazdasági esemény során létrejövő tranzakció mesterséges irányítását célozza.

Weboldal készítés - A weboldal vagy weblap, honlap készítés egy népszerű szakma hazánkban. A weboldal készítés alapokat bárki elsajátíthatja.

Weboldal kereső optimalizálás - Weboldal kereső optimalizálás egy újkeletű fogalom. Habár létezésének csak rövid szakasza van, az interneten mégis több információ található e témában

Weboldal népszerűsítés - A weboldal népszerűsétés célja, hogy a számítógép előtt ülő felhasználók elméjébe beivódjon a domain név

Weboldalkészítés - A weboldalkészítés egy összetett szó, melynek két összetevője van: weboldal és készítés. A weboldal a honlap, weblap szinonimája.

Webshop készítés - Webshop készítés során egy online webshop jön létre, ami sokban megkönnyíti a vásárlást.

Webshop készítés ár - A webshop készítés ár összetett. Sokan csak a webshop elkészítésének díját látják benne. Holott a webshop sok járulékos költséggel jár.

Webshop készítés árak - A webshop készítés árak igen eltérőek. Az interneten általában webáruház csomagokat kínálnak. Kisebb, nagyobb, sőt, bérelhető csomagokat is.

© 2005 - 2021 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.