Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Keresőoptimalizálás tanfolyam: kifejezések megtalálása

Kulcsszó kifejezések nélkül nem kerülhet az élmezőnybe

A modern számítógépek lehetővé teszik a gyors és olcsó adatfeldolgozást. Hihetetlen mértékben nőtt a Google adatfeldolgozó kapacitása. Olyan algoritmusokat készítettek a mérnökök, amelyek már mesterséges intelligenciára épülnek. Az új M.I. képes értelmezni a szöveget. Megérti a mondanivalóját. A kulcsszavakhoz tartozó kifejezések nagyban növelik az oldal relevanciáját. Ezek hiánya jelentősen lerontja egy oldal értékét. Hogyan találhatja meg a kulcsszavakhoz tartozó releváns kifejezéseket? Ebben segít egy egyszerű ötlet és a SEOZSENI TOP10 kulcsszó elemző funkciója

A Google keresőoptimalizálás alappillére a jó minőségű tartalom. Információban gazdag cikkek, tanulmányok, bejegyzések publikálása a weboldalon, amelyek egy adott téma köré (kulcsszó) épülnek. Amikor egy weboldal egy témával aktívan foglalkozik, tucatnyi témába vágó cikket publikál. Nyilvánvalóan ezekben a cikkekben gyakran szerepelnek a fő kulcsszavak. Létrejön egy olyan weboldal, aminek 10-50-100 aloldalán is szerepelnek a kulcsszavak.

Ha valaki ír egy jó cikket egy témáról, elkerülhetetlen, hogy ne szerepeljenek a cikkekben a kulcsszavak mellett a témába vágó kifejezések. Például ha valaki Christiano Ronaldo-ról ír egy cikket, szerepelni fog benne a „Real Madrid”, „foci” esetleg „futball” kifejezés is. Ezek azok a kifejezések, amelyek szorosan kapcsolódnak a kulcsszavakhoz. A modern algoritmus tisztában van a szavak jelentéstartalmával. Tudja az algoritmus, hogy a dinnye gyümölcs, a labrador kutya és így tovább.

Kiváló minőségű tartalom és erős linképítés után a Google fizetőképes vevők sokaságát hozza weboldalára. A jól megérdemelt profit az Ön zsebében landol - nem a konkurenseknél

Az ilyen cikkeket díjazza a Google rangsorolási algoritmusa. Az ilyen minőségi cikkeket tartalmazó weboldal létrehoz egy hatalmas tudásbázist, ami a Google és a felhasználók szemében is érték. A linképítés ilyenkor már hatékony lehet.

Kifejezések megtalálása a Google Kulcsszótervezővel

A Google Kulcsszótervezője azért is hasznos, mert a kulcsszóhoz kapcsolódó releváns kulcsszavakat is megjeleníti. Egy egyszerű trükkel nagyon sok „lágyan” kapcsolódó kifejezést találhatunk:

 • írja be a kulcsszót a szövegdobozba
 • itt jön a trükk: a kizáró kulcsszavakhoz írja be ugyanazt a kulcsszót
 • kattintson az „Ötletek szerzése” gombra
 • a táblázatban kattintson a relevancia oszlopra, hogy a leginkább releváns kulcsszavak legyenek a lista elején

Ezután csak olyan kulcsszavakat fog látni, amelyek nem tartalmazzák az eredeti kulcsszót. Erre azért van szükség, mert most nem a kulcsszó variációit - szakszóval „long-tail” kulcsszavakat - keresünk, hanem a hozzá kapcsolható kifejezéseket. A kizárás nélkül sok olyan kulcsszó variációt találunk, ami tartalmazza az eredeti kulcsszót - de nem egy új kifejezés. Olyan szavakat keresünk, amelyek jelentése kapcsolható az eredeti kulcsszó jelentéséhez.

Szóismétlés nélkül. Hiszen nem akarjuk kulcsszavakkal teletömni weboldalunkat. Ami jellemzően gyenge tartalom és akár büntetést is kaphatunk érte. Olyan cikket szeretnénk készíteni, ami a fő kulcsszóról beszél olyan környezetben, ami érinti a kulcsszóhoz kapcsolható témákat. Legalább egy-egy mondat vagy bekezdés erejéig.

Példa: webáruház készítés

Mivel itt a kulcsszó több szóból áll - és el akarjuk kerülni a szavak túlzott ismétlését - a kizáró kulcsszavakhoz a „webáruház” és a „készítés” szavakat is beírjuk. Minden szó új sorba kerül többszavas kulcsszavak esetében.

Ezután a táblázatot gondosan megnézzük a következő kérdésre keresve a választ: Milyen témáról írhatok egy-egy bekezdést, ami szorosan kapcsolódik webáruház készítéshez? Például „weboldal sablonok”. Ó, igen, a webdizájn és a grafika nagyon fontos eleme egy webáruháznak. Erről írni kell a cikkben. „Keresőoptimalizálás” - egyértelmű, hiszen SEO nélkül kevés a célirányos látogató. „Reszponzív weboldal” - ez is fontos téma, hiszen a mobilbarát megjelenés manapság nélkülözhetetlen. A jövőben pedig még fontosabb lesz. És így tovább...

A nagy durranás: SEOZSENI TOP10 kulcsszó elemző funkciója

Egy jó tartalom a téma szempontjából fontos kifejezésekről is részletesen ír. Meg kell keresnünk azokat a kifejezéseket, amelyeket a témába vágó, jó helyezést elérő honlap használ az adott témakörben. Olyan kifejezések után kell kutatni, amelyek ritkán fordulnak elő egy-egy általános cikkben az interneten - de a kulcsszóhoz tartozó élmezőnyben szereplő weboldalakon gyakran szerepelnek.

Példa: keresőoptimalizálás kulcsszóhoz tartozó kifejezések: kulcsszó, linképítés, algoritmus, rangsorolási faktor, linkkatalógus, keresőrobot, stb. Ezek a kifejezések a keresőoptimalizálás kulcsszóra jól teljesítő weboldalak szövegében gyakran előfordulnak - míg az interneten általánosságban nem jellemző.

A gyakorlatban így működik:

 • Beírja kedvenc kulcsszavát a Google keresőbe
 • Részletesen elolvassa az első 10 találat szövegét. A téma szempontjából fontos, általános témára nem jellemző kifejezéseket megjelöli
 • Megvizsgálja, hogy ezeket a kifejezéseket hány weboldal használja az első tízből
 • Ugyanezt megismétli 3-5 kulcsszóval

A cél az, hogy ezeket a kifejezéseket beépítse weboldalába. Ezek azok a kifejezések, amelyeket a Google is használ egy oldal elemzése során. Amikor a rangsorolási algoritmus megtalálja ezeket a kifejezéseket, weboldala magas besorolást kap - ennek hiányában a relevancia alacsony lesz.

Ez egy rettentően unalmas és fárasztó feladat. Hosszú órákra a monitor elé szögez minket, miközben lassan cseppfolyóssá válik az agyunk. Ismerős? Ezért készült a SEOZSENI TOP10 kulcsszó elemző funkciója:

 • #1.) Egyszerű: Adja meg kedvenc kulcsszavát majd kattintson az Ellenőrzés gombra. Ezután jön a varázslat:
 • #2.) Előfordulás és gyakoriság: Az első 10 weboldal szövegét ízekre szedi a SEOZSENI. Az egy- két- és három szavas kifejezések gyakoriságát láthatja egy táblázatban. Láthatja, hogy egy kifejezés összesen hányszor szerepel a 10 weboldalon és azt is, hogy ebből a tízből hány weboldalon található meg a kifejezés.
 • #3.) Tartalmi elemzés: De ez még nem minden! Honnan tudhatja, hogy milyen fontos egy-egy kifejezés? A SEOSZENI ezt is megvizsgálja és megtalálhatja azokat a kifejezéseket, amelyek a leggyakrabban szerepelnek a TOP10 weboldalak címsorában (TITLE), főcímében (H1), címsoraiban (H2-H3), meta leírásban, félkövér-dőlt-aláhúzott kiemelésekben, képaláírásokban és belső linkszövegekben.
 • #4.) Variálható sorrend: A táblázatot tetszőlegesen sorba rendezheti. Egy kattintással megnézheti, hogy például mely kifejezések szerepelnek a leggyakrabban a belső linkek szövegében - vagy mely kifejezéseket használja a legtöbb weboldal a belső linkek szövegében.
 • #5.) Összehasonlítás: Ezt a táblázatot összehasonlíthatja a saját weboldalával. Adja meg a webcímet és rögtön látni fogja, hogy az Ön weboldalán melyik kifejezés szerepel - és melyik nem.
 • #6.) Egy kattintásos jegyzetelés: Amikor talál egy szimpatikus kifejezést, csak kattintson rá. Felveszi a listára, amit később gyakran fog használni a tartalomépítéshez.
 • Ezt a funkciót itt találja: SEOZSENI » Eszközök » TOP10 kulcsszó elemzés

Hát nem zseniális? A SEOZSENI TOP10 kulcsszó elemző funkcióval igazi élmény a kifejezések megtalálása

A jó helyezést elérő weboldalak átvizsgálása hosszas folyamat. Nagyon sok időt és energiát emészt fel. Ezt az időt töltheti sokkal fontosabb dolgokkal: családjával, szeretteivel, hobbijával. A SEOZSENI átvizsgálja az első 10 weboldal szövegét és alapos elemzésnek veti alá.

A kifejezések fontossága nem csak azon múlik, hogy az első tízből hány weboldal használja - és milyen gyakran. Hiszen vannak olyan fontos HTML elemek, mint a címsor, főcím, meta leírás, kiemelések, képaláírások és belső linkszövegek. Az itt szereplő szavak kiemelt fontosságot töltenek be a látogatók számára. A Google rangsorolási algoritmus nagy figyelmet szentel az itt szereplő szavaknak. Erről részletesebben olvashat a következő, „Tartalomépítés” szekcióban.

A mostani anyaghoz kapcsolódó cikkek:

Összefoglalva, miről is van szó?

 • a kulcsszavak és kifejezések döntik el, hogy weboldala bekerül-e az élmezőnybe.
 • amikor a Google rangsorolási algoritmusa a weboldalában a kulcsszavakhoz szorosan kapcsolódó kifejezéseket is megtalálja, weboldalát magas prioritással kezeli. A témába releváns, ami erős linképítéssel kiemelkedő helyet jelent a találatok elején
 • a kulcsszóhoz tartozó kifejezések megtalálásához jó ötlet a Google Kulcsszótervező használata
 • az igazi megoldás a SEOZSENI TOP10 kulcsszó elemzés: átvizsgálja az adott kulcsszó első 10 találatának szövegét
 • a precíz elemzést tartalmazó táblázatban megtalálja, hogy a kiemelt fontosságú HTML elemekben milyen előfordulással és milyen gyakorisággal szerepelnek a kifejezések
 • ezt összehasonlíthatja a saját oldalával amiből rögtön kiderül, mely kulcsszavakat kell még beleépíteni az oldal szövegébe
 • a szimpatikus kulcsszavakat egy kattintással felveheti a listára, amit később felhasznál a minőségi tartalomépítéshez

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa folyamatosan változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:

No-spam: csak keresőoptimalizálás és linképítés cikkeket kap, reklámot soha

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím (nem publikus):
Honlap:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOZSENI. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOZSENI szerzője

© 2005 - 2020 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.