Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Keresőoptimalizálás tanfolyam: kulcsszavak megtalálása

Magas látogatottságot csak jó kulcsszavakkal érhet el

A megfelelő kulcsszavak és kifejezések megtalálása a keresőoptimalizálás kezdete. Ezeket kell megfelelően beépíteni weboldal szövegébe és a weboldalra hivatkozó linkek, linkelő oldalak szövegébe. Hogyan találja meg a megfelelő kulcsszavakat? Hogyan választhatja ki a legnagyobb eredményeket hozó kulcsszavakat? A SEOZSENI 4 fontos funkciójával gyorsan és igazán izgalmasan találhatja meg az Ön aranytojást tojó kulcsszavait

Az emberek különböző kifejezéseket írnak a keresőbe. Ezt nevezzük kulcsszónak. Sokféle módon keresik ugyanazt, ezért sokféle kulcsszót használnak. Némelyiket gyakrabban, míg más kulcsszavakat kevesebb alkalommal írnak a keresőbe. Az emberek fentről lefele haladnak a találatok között. Lapozás helyett inkább új kulcsszóval próbálkoznak, ha nem találták meg, amit kerestek. Ebből a viselkedésből fakadóan egy kulcsszóhoz sok kifejezés tartozik, eltérő keresési mennyiséggel.

A keresőoptimalizálás célja az, hogy egy adott kulcsszóra weboldalunk az első találatok közé kerüljön. Minél többen keresnek a kulcsszóra, annál nagyobb lesz a látogatottság. Ezért van szükség egy jó kulcsszó adatbázisra. Meg kell találni a kulcsszóhoz tartozó összes kifejezést. Ha lehetőség van rá azt is, hányan keresnek az adott kifejezésre. Különben a sötétben tapogatózunk és tények helyett a saját elképzelésünk alapján végezzük a keresőoptimalizálást.

A Google rangsorolási algoritmus működése kiismerhető. A rangsorolási faktorok ismeretében olyan weboldalt készíthet, ami legyőzi a konkurenseket. A milliós extra bevétel alapja a jól megválasztott kulcsszavak és kifejezések

A Google élmezőnybe kerülés folyamata egyáltalán nem bonyolult. Azonban rettentően időigényes feladat. Minden arról szól, hogy milyen mennyiségben és minőségben szerepelnek a kulcsszavak és kifejezések a weboldala szövegében és a weboldalára hivatkozó linkek és lapok szövegében.

Ha valaki ír egy jó cikket egy témáról, elkerülhetetlen, hogy ne szerepeljenek a cikkben a témába vágó kifejezések. Például ha valaki Christiano Ronaldo-ról ír egy cikket, szerepelni fog benne a „Real Madrid”, „foci” esetleg „futball” kifejezés is. Ezek azok a kifejezések, amelyek szorosan kapcsolódnak a kulcsszavakhoz. A modern algoritmus tisztában van a szavak jelentéstartalmával. Tudja az algoritmus, hogy a dinnye gyümölcs, a labrador kutya és így tovább.

Megérzés kontra tények: honnan lehet tudni, hogy melyik kulcsszót keresik a legtöbben?

Példa: ágynemű, vagy ágyneműhuzat? Vajon melyikre keresnek többen? Arra gondolhatunk, hogy a rövidebb kulcsszóra keresnek többen. Aki így gondolkozik, és nem ismeri a két kulcsszó keresési mennyiségét, ágyneműre optimalizálja weboldalát. A valóságban ágyneműre havonta 3.600, míg ágyneműhuzatra havonta 5.400 keresés történik. Csak ezen az egy tévedésen havonta 1.800 látogatót veszíthet.

Ha nincs egy jó kulcsszó adatbázis, a weboldal forgalma csekély lehet akkor is, ha elérte célját:

 • olyan kulcsszóval kerül az első helyre, amire nagyon kevesen keresnek
 • olyan kulcsszóra optimalizálja weboldalát, aminél van sokkal több látogatót hozó kulcsszó
 • elveszíti azokat a látogatókat, akik az adott kulcsszó kifejezéseire keresnek

Szerencsére a Google készített egy Kulcsszótervező programot. Ez a nagyon hatékony program megmutatja, hogy egy kulcsszóhoz milyen keresési kifejezés tartozik és mennyi a havi keresések száma. Bingo, épp erre van szükség.

Egy nagyon jó trükk, amivel könnyen megtalálhatja a kulcsszavakat a Google Kulcsszótervezőjével

A Google Kulcsszótervezőt úgy használjuk, hogy először a saját ötleteinket írjuk be. Ezután a táblázatban láthatjuk a kulcsszavakat és a havi keresésszámot. A táblázat sorrendje először úgynevezett „relevancia”. Ez azt jelenti, hogy az adott kulcsszóhoz legszorosabban köthető kifejezés kerül az első helyre. Maradva a példánál, ágyneműhuzathoz ágytakaró, törölköző, párna, paplan, pléd, stb.

A táblázat nagyon sok olyan kulcsszót tartalmaz, ami nem köthető szorosan a fő kulcsszóhoz. Meg kell találni azokat, amelyekre sokan keresnek és tartalmazzák a fő kulcsszót. Erre van egy jó trükk:

 • jelölje be, hogy csak a szorosan kapcsolódó kulcsszavak jelenjenek meg a táblázatban
 • kattintson a táblázat fejlécében „Keresések átlagos havi száma” mezőre. Ezután a leggyakrabban keresett kulcsszó lesz elöl

Sajnos a Google Kulcsszótervező csak akkor jeleníti meg a pontos keresési mennyiségeket, ha egy bizonyos összeget elkölt Google Adwords hirdetésre. Ne aggódjon, megjött a segítség: a SEOZSENI két fontos funkcióval orvosolja, hogy a Google mérnökök ismét borsot törtek az átlagos felhasználó orra alá

Fontos tudni, hogy a Google Kulcsszótervező csak akkor jeleníti meg a pontos keresések számát, ha egy bizonyos összeget elkölt Google Adwords hirdetésre. Akinek nincs aktív kampánya és nem költ folyamatosan, csak egy tól-ig határt lát a pontos keresések helyett. Ez igen szomorú. Korábban az átlagos felhasználóknak is ingyenes volt ez a funkció. Épp a lényegét veszítette el a Kulcsszótervező. Az „alap” modellel csak azt mutatja, hogy például egy kulcsszó 1.000 - 10.000 közé eső havi keresési mennyiséget produkál. De mégis, mennyi? Ugye nem mindegy, hogy az Ön kulcsszavára 1.500-an vagy 9.500-an keresnek?

De ne aggódjon, megjött a segítség:

 • #1.) SEOZSENI kulcsszó kereső: ez egy igen egyszerű kereső. Írja be a kívánt kulcsszót és kattintson a keresés gombra. Ezután átvizsgálja a rendszer a SEOZSENI adatbázisába feltöltött kulcsszavakat és a hozzá tartozó keresési mennyiségeket. A kulcsszóra kattintva rögtön felveheti a SEOZSENI kulcsszó adatbázisba. Ezt a funkciót itt találja: SEOZSENI » Kulcsszó menü » Kulcsszó kereső
 • #2.) SEOZSENI kulcsszó keresés igénylés: a kulcsszó kereső adatbázisában a felhasználók által használt kulcsszavak vannak. Természetesen előfordul, hogy nem talál egyetlen kulcsszót sem - ha még nincs olyan felhasználója a SEOZSENI-nek, aki az Ön tevékenységéhez kötődő kulcsszavakkal dolgozik. Ekkor segít a kulcsszó keresés igénylés. Adja meg a kulcsszavakat és kattintson a keresés igénylés gombra. Ezután a SEOZSENI megkeresi a kulcsszavakhoz tartozó pontos keresési mennyiséget a Google Kulcsszótervezőjével. A művelet után Ön e-mailben kap tájékoztatást, hol nézheti meg a kulcsszavakat. Ezt a funkciót itt találja: SEOZSENI » Kulcsszó menü » Segítség: kulcsszó keresés igénylés

A SEOZSENI összekapcsolása a Google Kulcsszótervezővel

A Google Kulcsszótervező adatai nélkülözhetetlenek. De a használata nehézkes, mivel rettentően sok adatról van szó - és a számokon kívül semmi mást nem kapunk. A Google mérnökei lehetővé teszik, hogy az eredményeket CSV formátumban lementse. Ezt az állományt feltöltheti a SEOZSENI-be, ahol sokkal izgalmasabb dolgokat végezhet a kulcsszavakkal:

 • #3.) SEOZSENI kulcsszó kutatás: a több száz kulcsszót tartalmazó CSV fálj feltöltése után jöhet a kincskeresés. Le kell szűkíteni ezt a hatalmas listát azokra a kulcsszavakra, amelyekkel igazán nagy eredményeket érhet el. A minőségi kulcsszavak megtalálásához a következő segítségeket kapja:
  • A táblázat átrendezhető: megnézheti, melyik kulcsszóra keresnek a legtöbben - vagy mely kulcsszavakra van a legkisebb verseny. Találhat réspiacot, ahol kis verseny sok keresést eredményez.
  • Egy kattintásos helyezés ellenőrzés: azonnal megnézheti, hogy weboldala hányadik helyen szerepel az adott kulcsszó keresése során.
  • Kulcsszó ellenőrzés (zöld „kulcsszó” ikon): azonnal megvizsgálhatja, hogy a weboldala tartalmában hogyan és milyen minőségben szerepel a kulcsszó. A hibákat javíthatja az útmutatás szerint. Nagyon fontos funkció - a keresőoptimalizálás sikere áll vagy bukik az eredményeken. (Részletek a SEO tanfolyam „Tartalomépítés” szekcióban.)
  • Kulcsszó relevancia (kék „keresés” ikon): azonnal megvizsgálhatja, hogy a Google indexében melyik az az oldal, amely a legerősebb az adott kulcsszóra. Módosítani kell a weboldalán, ha a Google indexében nem szerepel egyetlen oldal sem. Nagyon fontos funkció - a keresőoptimalizálás sikere áll vagy bukik az eredményeken. (Részletek a SEO tanfolyam „Tartalomépítés” szekcióban.)
  • Keresés és szűkítés: kereshet és szűrhet az óriási listában
  • Hozzáadás a kulcsszó adatbázishoz: kattintson a kulcsszóra és rögtön felveheti a SEOZSENI kulcsszó adatbázisba
  • Ezt a funkciót itt találja: SEOZSENI » Kulcsszó menü » Kulcsszó kutatás
 • #4.) SEOZSENI kulcsszó adatbázis: a potenciális kulcsszavak listája. Ide kerülnek azok a fontos kulcsszavak, amelyeket fel fog használni tartalomépítéshez és linképítéshez. A kulcsszó kutatás funkciónál megismert elemző eszközöket itt is elérheti. Ez a startvonal. Itt ellenőrizheti a kulcsszó helyezését és láthatja, hogyan változott az eredmény. Ezt a funkciót itt találja: SEOZSENI » Kulcsszó menü » Kulcsszó helyezés

Milyen szempontok alapján válasszon kulcsszavakat a kulcsszó adatbázisba?

Ennek a résznek az a célja, hogy megtalálja és felvegye a kulcsszó adatbázisba a minőségi kulcsszavakat. Először a Google Kulcsszótervezőből bekerülnek az adatok a SEOZSENI kulcsszó kutatásba. Itt végezhet olyan műveleteket, amelyek eldöntik a keresőoptimalizálás sikerét. A megfelelő kulcsszavak kiválasztása nem nehéz. Íme néhány támpont:

 • #1.) Havi keresési mennyiség: nyilvánvaló, hogy a legtöbb keresési mennyiséggel rendelkező kulcsszó hozza a legnagyobb látogatottságot - az első helyen. Minél nagyobb a keresés, valószínűleg annál többen akarják megszerezni az első helyen járó anyagi sikereket. Az eredmények jellemzően lassabban jelentkeznek, de látványos látogatottság robbanással járnak.
 • #2.) Verseny: kisebb versenyben gyorsabban érvényesülhet, de kevesebb látogatót ér el. Gyakran hallani, hogy mégis magasabb konverziós arányra lehet számítani ilyen kulcsszavaknál. Az emberek pontosabban keresnek egy-egy kifejezésre és rögtön a számukra releváns első találatot választják. Tipikus példa: kulcsszó + település típusú keresések.
 • #3.) Helyezés: amikor az első 100-ban sincs weboldala egy-egy kulcsszóra, az komoly tartalomépítésbeli hibára - vagy büntetésre utal. A harmadik oldalról könnyebb bekerülni az élmezőnybe. Mert ez azt jelenti, hogy „önerőből”, azaz csak tartalom alapján - linképítés nélkül - hasznos információkat ad weboldala.
 • #4.) Kulcsszó relevancia: ez az a kék „keresés” ikon, amit még nagyon sokat fog használni a SEO tanfolyam következő „Tartalomépítés” szekciójában. Egyenlőre annyit jegyezzen meg: megnézheti, hogy az Ön teljes weboldalán melyik a legerősebb oldal a Google indexe szerint. Ha az index egyetlen oldalt sem listáz még startvonalhoz sem állhat, egyetlen látogatót sem fog hozni az a kulcsszó.

Összefoglalva, miről is van szó?

 • a kulcsszavak és kifejezések döntik el, hogy weboldala bekerül-e az élmezőnybe.
 • a kulcsszavak havi keresési mennyisége között óriási az eltérés. Ezért használjuk a Google Kulcsszótervező eszközét a pontos havi keresések számának megállapításához
 • sajnos a Kulcsszótervező csak aktív Adwords kampány mellett mutatja meg a pontos keresések számát. Ezért készült a SEOZSENI kulcsszó kereső és a SEOZSENI kulcsszó keresés igénylés funkció
 • a Kulcsszótervező eredményeit lementheti és feltöltheti a SEOZSENI rendszerbe CSV formában. Az igazán élvezetes dolgok csak ezután jönnek
 • SEOZSENI kulcsszó kutatás funkció: az óriási listából fontos szempontok alapján kiválogathatja a potenciális kulcsszavakat és áthelyezheti a kulcsszó adatbázisba
 • SEOZSENI kulcsszó adatbázis funkció: a potenciális kulcsszavakat tartalmazó felbecsülhetetlen értékű lista. Ezeket a kulcsszavakat fogja felhasználni tartalomépítés és linképítés során

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa folyamatosan változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:

No-spam: csak keresőoptimalizálás és linképítés cikkeket kap, reklámot soha

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím (nem publikus):
Honlap:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOZSENI. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOZSENI szerzője

© 2005 - 2020 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.