Menü
Telefonszám
Kapcsolat
SEO tanfolyam - tartalomépítés a gyakorlatban

Tartalomépítés a gyakorlatban: 2 helyes módszer és 2 tipikus hiba, amit sose kövessen el

Miután megtalálta a témához jellemző kulcsszavakat és kifejezéseket, megfelelően be kell építeni azokat a weboldala szövegébe. Ezután a Google rangosorlási algoritmusa az Ön weboldalát hiteles, a témában jártas, értékes és megbízható információforrásnak tekinti. Erős linképítéssel a jutalma jó esetben az első hely. A Google algoritmusa elég fejlett ahhoz, hogy a weboldalon történő módosítások minőségét is értékelni tudja. Valóban, érdemi frissítés történt weboldalán - vagy csak kulcsszavakkal tömte tele a hézagokat? A helyes tartalomépítésben és a hibák elkerülésében is segít a SEOZSENI 8 izgalmas funkcióval

Minden a kulcsszavakról és a hozzájuk szorosan kapcsolódó kifejezésekről szól. A tartalomépítés célja megtalálni ezeket és beépíteni megfelelő mennyiségben és minőségben a weboldal szövegébe.  A kulcsszavak és kifejezések megtalálásában segít a SEOZSENI 4 fontos funkciója:

 • #1.) SEOZSENI kulcsszó kereső: a felhasználók által feltöltött kulcsszó adatbázisban lehet keresni kulcsszavak és havi keresési mennyiségek után. Ezt a funkciót itt találja: SEOZSENI » Kulcsszó menü » Kulcsszó kereső
 • #2.) SEOZSENI kulcsszó keresés igénylés: ha nincs az adatbázisban megfelelő találat, igényelhet ingyen kulcsszó keresést. Ezt a funkciót itt találja: SEOZSENI » Kulcsszó menü » Segítség: kulcsszó keresés igénylés
 • #3.) SEOZSENI kulcsszó kutatás: a Google Kulcsszótervezőjéből CSV formában lementett adatokat töltheti fel a SEOZSENI rendszerébe. Ahol további fontos elemzés alapján kiválogathatja az ígéretes kulcsszavakat. Ezt a funkciót itt találja: SEOZSENI » Kulcsszó menü » Kulcsszó kutatás
 • #4.) SEOZSENI kulcsszó adatbázis: az ígéretes, tartalomépítésre és linképítésre, valamint a helyezések figyelésére, konkurencia elemzésre felhasznált kulcsszavak kincsestára. Ezt a funkciót itt találja: SEOZSENI » Kulcsszó menü » Kulcsszó helyezés

A kulcsszavakhoz szorosan kapcsolódó kifejezések megtalálásában segít a SEOZSENI TOP10 kulcsszó elemzés:

 • #5.) SEOZSENI TOP10 kulcsszó elemzés: egy kulcsszóra a Google első 10 honlap szövegének alapos elemzése. Megismerheti, hogy milyen kifejezéseket hányan, milyen mennyiségben és milyen kiemelt HTML elemekben használnak a jó helyezést elérő honlapok. A saját weboldal összehasonlításával megtudhatja, hogy az Ön weboldalán milyen kifejezések szerepelnek - és miket kell még beépíteni a szövegbe. Ezt a funkciót itt találja: SEOZSENI » Eszközök » TOP10 kulcsszó ellenőrzés
 • #6.) Kulcsszavak és kifejezések megjelölése: a TOP10 kulcsszó elemző és a tartalom elemző funkciók során weboldalát összehasonlíthatja egy vagy több konkurensével. Amikor talál egy szimpatikus kifejezést, csak kattintson rá és felkerül a kifejezések listájára. Ezt a funkciót itt találja: SEOZSENI » Eszközök » TOP10 kulcsszó elemzés » Megjelölt kifejezések listája

Már ismeri a témakörre jellemző fontos kulcsszavakat és kifejezéseket. Eljött az ideje felmérni weboldala jelenlegi állapotát. Ebben segít a SEOZSENI kulcsszó ellenőrzés:

 • #7.) SEOZSENI kulcsszó ellenőrzés: egy kattintással megvizsgálja, hogy a kulcsszó a weboldalának milyen kiemelt HTML elemeiben szerepel. Az eredményt összehasonlíthatja konkurensével. A hiányzó kulcsszavakat itt is megjelölheti. Ezt a funkciót itt találja: SEOZSENI » Eszközök » Kulcsszó ellenőrzés. Illetve ahol lehetőség van az elemzéshez a „zöld kulcsszó” ikonra kattintással végezheti el azonnal az elemzést.

A tartalomépítés célja az, hogy a kulcsszó ellenőrző program által jelzett összes hibát javítsa. Ilyenkor gyakran felmerül egy kérdés: hogyan illessze be a hiányzó kulcsszavakat weboldala szövegébe?

Tipikus hiba #1: kulcsszavak beszúrása a meglévő szövegbe

A weboldalakra sokszor túl alacsony kulcsszó sűrűség jellemző. Kevés alkalommal - vagy egyáltalán nem szerepel a kulcsszó / kifejezés a weboldal szövegében. Ilyenkor általában az a megszokott eljárás, hogy szinte véletlenszerűen beszúrnak egy-egy kulcsszót a weboldal meglévő szövegébe. Ahol éppen hely van, és a nyelvtan megengedi. Egészen addig, amíg a kulcsszó sűrűség el nem éri a kívánt szintet.

Ugyanez az elv jellemző akkor is, ha egy új kifejezést szerkesztenek bele a tartalomba. Ahol hely van és a nem borítja fel a szöveget - már be is került egy új kulcsszó vagy kifejezés.

Ezzel a módszerrel gyakorlatilag módosítás nem történt a weboldal szövegén. Csak egyes helyekre új kulcsszavak kerültek. Nagyon jól tudja ezt a Google algoritmusa is. Ugyanis minden változást összehasonlít a korábban tárolt változatokkal. Az új verzióból kiradírozza azokat a részeket, amelyek a korábban tárolt változatban vannak. Rögtön megállapítja, hogy annyi változás történt, hogy néhány új kulcsszó be lett szúrva az eredeti szövegbe. A szöveg „feljavításának” nem ez a legjobb módszere. Ha teheti, ezt kerülje.

Tipikus hiba #2: az egzakt egyezés figyelmen kívül hagyása

Az egzakt, azaz pontos egyezést a mai napig sokan figyelmen kívül hagyják. Az egzakt egyezést azt jelenti, hogy a keresőbe beírt kulcsszó pontosan ugyanúgy található meg a szövegben. Ugyanabban a sorrendben. Rettentően időigényes egzakt kulcsszavas cikket írni. Ezért sokan levágják a kanyart és összevonják a kulcsszavakat.

Példa: bútorszállítás árak, bútorszállítás olcsón, bútorszállítás Budapest

Adott 3 kulcsszó, amire összesen havonta 640 alkalommal keresnek. Kényelmes megoldás lenne, ha egyetlen cikkel meg lehetne fogni az összes keresést. Ez azt jelenti, hogy készül egyetlen oldal, ahol mindhárom kulcsszó szerepel a fontos HTML elemekben. A versenytől függően ez a taktika még be is válhat. Időt spórolhatunk meg ahelyett, hogy mindhárom kulcsszóra egy-egy cikket készítenénk.

Ilyenkor jellemzően összevonjuk a kulcsszavakat valami hasonló módon: bútorszállítás árak, olcsón Budapest. Olyan címsor, főcím keletkezik, ami tartalmazza az összes fontos szót. A cikk szövegében, kiemelésekben is elő-elő fordul az összevont kulcsszó különféle variációja. De nem egzakt módon. Tehát a „bútorszállítás árak, olcsón Budapest” vagy a „bútorszállítás olcsón, Budapest árak” nem egyenértékű azzal, ha egyesével - egzakt módon - használjuk fel a kulcsszavakat: „bútorszállítás árak”, „bútorszállítás olcsón” és „bútorszállítás Budapest”.

Helyes módszer #1: új tartalom létrehozása a megfelelő kulcsszavakkal és kifejezésekkel

Kétségkívül a legjobb módszer az, ha a fontos kulcsszavak egy-egy önálló cikket kapnak. A hozzájuk tartozó kifejezésekkel. Egy új, önálló cikk beszél az egyik fontos kulcsszóról, míg egy másik egy más fontos kulcsszóról. Így lehet a legjobban az élmezőnybe kerülni. Főleg erős versenyben. Hiszen a címsor (TITLE) kezdete egy jelentős rangsorolási faktor. Nem lehet egyszerre kettő vagy három eltérő kulcsszó az első helyen. Maradva a példánál: nem kezdődhet egyszerre címsor „bútorszállítás árak”-kal és „bútorszállítás Budapest”-tel.

Nem lehet egy-egy lapot egyszerre túl sok kulcsszóra optimalizálni. Teljesen felborul az egyensúly az oldalon belül. Nem lehet tartani az ideális kulcsszó sűrűséget, sem a kiemeléseket és kútba esik a tartalomépítés.

Az ideális módszer a következő:

 • megkeresi a fő kulcsszavakat
 • ha lehetséges, a fő kulcsszavak alá csoportosítja kulcsszó variációkat (szakszóval „long-tail” kulcsszavak)
 • megkeresi a fő kulcsszóhoz tartozó kifejezéseket
 • készít egy cikket egy egyedi, keresőbarát webcímen, ami tartalmazza a fő kulcsszót, a long-tail kulcsszavakat és a kifejezéseket
 • az egzakt egyezés figyelembe vételével: ha nem lehet ideálisan összevonni a kulcsszavakat, inkább írjon egy új cikket

Helyes módszer #2: kulcsszavak köré írt bekezdések beillesztése a szövegbe. Főleg akkor, ha a cikk már kapott erős linkeket

Az új cikk hátrányban van, mert még nem kapott egyetlen linket sem. Sok weboldalnak vannak mélylinkekkel támogatott oldalai, cikkei, bejegyzései. Ezek az oldalak erősebbek a többinél. Jellemzően gyorsabban lehet helyezés javulást elérni egy ilyen, jól meglinkelt cikk „felújításával”.

A titok: ha a SEOZSENI funkcióival talál egy jó kulcsszót vagy kifejezést, írjon köré egy-egy bekezdést és ezeket a bekezdéseket illessze be a szövegbe. Ilyenkor a Google algoritmusa a régi cikkel történő összehasonlításnál nem azt látja, hogy csak pár szó lett beszúrva az eredeti cikkbe. Valódi, érdemi frissítés történt az oldalon. Nőtt a bekezdések és a mondatok száma. Jelentős tartalom keletkezett, ami már elég ok az újraindexelésre.

 • A Google Search Console-ban be lehet küldeni újraindexelni az oldalt, amit itt talál:
 • Search Console » [DOMAIN] » „Feltérképezés” menü bal oldalon »  „Megtekintés Google-ként” almenü » klikk a piros „Lekérés” gombra - majd klikk az „Indexelési kérelem” szürke gombra

Egy trükk extra átkattintások szerzésére: a „long-tail” kulcsszavak első előfordulása köré olyan bekezdést írjon, mintha META leírás lenne

Sokan tudják, hogy a Google a találati listán a META leírást citálja a dokumentum címsora (TITLE) alatt, ha a META leírásban szerepel a kulcsszó. Habár ez ma már nem rangsorolási faktor, mégis értékes kattintásokat lehet elhalászni egy-egy jó META leírással.

Mi a helyzet akkor, ha olyan kulcsszó keresése során jelenik meg a cikk, ami nem szerepel a META leírásban? Ilyenkor a Google algoritmusa a cikk szövegéből vág ki egy részt és azt írja a META leírás helyére. Ezt nagyon jól fel lehet használni extra kattintások szerzésére.

Az egzakt egyezés ereje miatt, ha pontosan ugyanazt a kulcsszót használjuk a cikk szövegében, amit a keresőbe is beírtak, az egzakt kulcsszót tartalmazó bekezdésből lesz META leírás. Ennek akkor van jelentősége, ha egy cikket több kulcsszóra is optimalizál. A „véletlenszerűen” kivágott rész helyett Ön írhatja meg azt a részt, amit majd a látogatók is olvasni fognak - közvetlenül az átkattintás előtt.

A nagy kérdés: új oldalt készítsen, vagy már egy meglevő oldal szövegébe építse be helyesen a hiányzó kulcsszavakat és kifejezéseket? Ennek az eldöntésében segít a már korábban említett „kék keresés” ikon, azaz a SEOZSENI kulcsszó relevancia funkció

A Google egy speciális kereséssel megmutatja, hogy melyik a legerősebb cikk a weboldalán az adott kulcsszóval. Bonyolult keresések helyett készült a SEOZSENI kulcsszó relevancia funkció:

 • #8.) SEOZSENI kulcsszó relevancia: egyetlen kattintással megnézheti, hogy a Google az adott kulcsszóra melyik cikkét találja a legerősebbnek
 • Új cikk írása: ha a keresés nem hozott egyetlen eredményt sem, új cikket kell írni
 • Létező cikk felújítása: ha a keresés sikerrel járt, az első találat felújításával és erős linképítésével kerülhet az élmezőnybe
 • Van találat, de azt írja a Google, hogy próbálja idézőjelek nélkül: ilyenkor olyan cikket talál legerősebbnek, amely figyelmen kívül hagyta az egzakt egyezést. Újítsa fel az első találatot egzakt egyezéssel
 • Ezt a funkciót itt találja: ahol elérhető, kattintson a „kék keresés” ikonra

Most már készen áll arra, hogy a minőségi cikkeket írjon. Jöhet a nagy dobás: minőségi, prémium linképtés ingyen - aminek a piaci értéke közel 1 millió forint

Havonta 5 db erős linket szerezhet. Tökéletes minőségű „kulcsszóra írt” PR cikkekből. INGYEN. Ezekkel elnyerheti a Google első helyét súlyos büntetés kockázata nélkül.

A Google által legjobb minőségűnek nyilvánított link ezekből a cikkekből származik. Egyetlen ilyen link többet ér tucatnyi linkkatalógus linkjénél. Nem is csoda, hogy egyetlen PR cikk piaci ára 12 ezer forint. Évente közel 1 millió Ft értékű támogatás a Google első helyének megszerzéséhez + ajándék SEOZSENI VIP tagság, melynek értéke havonta 9.990 forint.

Összefoglalva, miről is van szó?

 • a SEOZSENI-vel megkeresheti a fontos kulcsszavakat és a témába vágó, más témára nem jellemző fontos kifejezéseket
 • ezeket felhasználva készíthet új cikket vagy régi cikk felújítása által válik a weboldal tartalma értékesebbé
 • mindkét esetben ügyeljen az egzakt egyezésre és arra, hogy a fontos HTML elemekben szerepeljenek a kulcsszavak és kifejezések
 • a SEOZSENI kulcsszó relavancia funkció segít eldönteni, hogy új tartalom készítésére vagy egy létező cikk felújításával érhet el gyorsabban eredményeket
 • a kulcsszavak és kifejezések állapotát ellenőrizheti egyetlen kattintással a SEOZSENI kulcsszó elemző funkcióval
 • most már készen áll arra, hogy minőségi linképítéssel a Google első helyére kerüljön weboldala.
 • több millió extra profit és óriási sikerélmény a jutalma, ha tartósan Google első helyére kerül. Kirobbanóan megnő az internetes megrendelések száma és az üzletébe is özönlenek a vásárlók

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa folyamatosan változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:

No-spam: csak keresőoptimalizálás és linképítés cikkeket kap, reklámot soha

1 hozzászólás

Sólyomvári Géza | 2019. április 14, vasárnap 17:52

Hasznos volt a cikk. Bár sokat tudok a témáról, adott okos ötleteket. Köszönöm!

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím (nem publikus):
Honlap:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOZSENI. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOZSENI szerzője

© 2005 - 2020 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.