Menü
Telefonszám
Kapcsolat

Mesekönyv amit szeretnek a gyermekek - digitális kép

Okj grafikus tanfolyam: A felnövekvő lurkónak jókora szüksége akad arra, hogy mesekönyv segítségével átlássa a klasszikus humán összefüggéseket

Képeslap: A mesekönyv nem csak szórakoztató, hanem nagy részben nevelnek is: az életről oktatnak, érzelmi kapaszkodókat nyújtanak és pártfogolják a személyiség alakulását. A mesekönyvben lévő vitézek jellemébe bújva éli meg a vészt, a megmenekülést, az mókát a búslakodást, harcol az igazságért, és nyeri el megérdemelt jutalmát - vagy büntetését. A kicsikben így rögzülnek az erkölcsi tanulságok.

A népmesék az egzisztenciális problémákat mindig lényegre törően és nyilvánvalóan fogalmazzák meg. Így a gyermek a mondanivaló lényegével szembesül, míg a nyakatekertebb cselekmény csak összezavarná Őt. A mesekönyv minden szituációt egyszerűsít. A Meséld mesekönyv weboldalon található még több adat. Alakjait precíz vonallal rajzolja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. Szereplőiben kevés az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek. Sok modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv sztorijaiban a rossz éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz jóformán minden mesében alakot ölt valamelyik karakterben, és megnyilvánul tetteiben, mint ameddig mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség viszi azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért harcolni kell.

Forrás: meseld.hu, 2019-11-12 16:44

© 2005 - 2020 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.