Menü
Telefonszám
Kapcsolat
A linkek erejének növelése többszintű linképítéssel

A linkek erejének növelése többszintű linképítéssel

Egyetlen erős link több száz linkkel is felérhet. Hiába gyűjti a linkeket, a versenytársak néhány erős linkkel simán megelőzik. A többszintű linképítéssel a weboldalára hivatkozó linkek ereje kirobbanóan megnő. Ezért sokkal kedvezőbb rangsorolást kap. Emellett védőpajzsot alkot weboldala körül: ha a jövőben bármilyen büntetést kapna, nem a fő weboldalát érinti, hanem az első szinten levő linkeket

Kiváló tartalommal és jó minőségű linkekkel kerülhet weboldala a Google élmezőnyébe. Az értékes linkek szerzése - ezt nevezzük linképítésnek - teszi ki a keresőoptimalizálással töltött idő 90 százalékát. Amíg minőségi tartalmat önerőből is készíthetünk, linképítéshez nagyon komoly erőforrásokat kell megmozdítani. Kellő mennyiségű és minőségű linkek nélkül esélye sincs a Google élmezőnyébe kerülni.

A linkek ereje rettentően eltér. Egyetlen erős link több száz linkkel felér. Hiába gyűjti a gyenge vagy közepes erősségű linkeket, a versenytárs néhány erős linkkel simán megelőzi.

Ezért jelent meg a többszintű linképítés.

Mi is az a többszintű linképítés?

A többszintű linképítés a weboldalára hivatkozó linkek erejének növelése. Lényegében arról szól, hogy weboldalát linkelő oldalakra is linképítést végez. A linkek is linket kapnak. Az első szinten levő linkek ereje és tekintélye jelentősen megnő. Ezek a linkek hivatkoznak közvetlenül az Ön weboldalára. Majd ezek a linkek is linket kapnak.

Létrejön egy többszintű linképítés. Ahol a felső szinteken a minőség, az alsó szinteken a mennyiség a döntő faktor.

Keresőoptimalizálás többszintű linképítéssel

Mi a többszintű linképítés előnye?

Az első szintű linkek ereje kirobbanóan megnő. Ezen kívül még számos előnye van a többszintű linképítésnek. Kemény munkával jár, de nagyon megéri a fáradtságot. Az első szintű linkek egyfajta védőpajzsot alkotnak. Csökkentik a büntetés kockázatát és a rizikósabb linképítési technikákat a többi szinten használhatja.

Egy új algoritmus frissítés vagy túlzott linképítés miatt nem a fő weboldala, hanem az első szintű linkek kapnak büntetést. Nem kell attól rettegni, hogy egyik napról a másikra lenullázódik a látogatottság.

1. szint: kiváló minőség

Az első szintű link kizárólag kiváló minőségű lehet. Releváns szövegkörnyezetből. Olyan oldalakról, amelyekre már számos jó link hivatkozik. A rangsorolás alapja az első szintű link, ezért ügyeljen arra, hogy semmiképp ne töröljék a linket.

Az algoritmus frissítések miatt szükséges, hogy az első szintű link könnyen szerkeszthető legyen. Ha a jövőben a weboldala linkprofiljával bármi kifogásolhatót talál a Google, gyorsan javítani lehessen a weboldalára hivatkozó linkeket.

Honnan szerezhet 1. szintű linkeket:

  • Mikrooldalak: saját magának készíthet mikooldalakat. Jellemzően 5-15 oldalból áll és a fő weboldalt erősíti.
  • PR cikkek: jó minőségű PR cikkek népszerű weboldalakon
  • Vendégblog: a témába vágó weboldalakon elhelyezett blog bejegyzés
  • Közösségi média: a közösségi bejegyzésekről (Facebook, Google, Twitter, Youtube, stb) származó linkek

2. szint: megfelelő minőség és nagy mennyiség

A második szinten levő linkek minőségén lehet lazítani egy kicsit. Nem kell azon aggódni, hogy milyen weboldalról szerez linket. A kevésbé meglinkelt weboldalakról származó link is értékes a második szinten.

Honnan szerezhet 2. szintű linkeket:

  • Linkkatalógusok: ingyenes linkkatalógus regisztrációval szerezhet linket
  • Hozzászólások: blog, fórum hozzászólások szövegében vagy a felhasználó névre rejtett linkek

3. szint: a minőség nem számít csak a mennyiség

A harmadik szintű linkek kizárólag a mennyiségre fókuszálnak. Egyáltalán nem érdekes a linkek minősége. Itt csak az számít, hogy a második szintű linkek BÁRHONNAN linkeket kapjanak. Itt lehet próbálgatni a kockázatos linképítési technikákat. Csak a mennyiség számít, a minőség semmit. Az a lényeg, hogy minél gyorsabban minél több linket szerezzen.

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa folyamatosan változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:

No-spam: csak keresőoptimalizálás és linképítés cikkeket kap, reklámot soha

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím (nem publikus):
Honlap:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOZSENI. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOZSENI szerzője

© 2005 - 2020 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.