Menü
Telefonszám
Kapcsolat
Keresőoptimalizálás: Vendégblog

Vendégblog: linképítés és márkanév építés ingyen

Mi az a vendégblog? Hírnév és linképítés ingyen. Keres a saját témájába vágó weboldalt és megkéri, hogy tegyen közzé a weboldalán egy Ön által megírt cikket. Cserébe a partner cikkét Ön is megjeleníti a saját weboldalán. Mindkét fél sokat nyer ebből. A cikkben levő releváns link erősen javíthatja a keresőben elért helyezést. Egy jól megírt cikk megjelenik a Google találatok között, amikor a kíváncsi emberek, leendő vevők érdeklődnek weboldal vagy cég után. Egyetlen gond van a vendégblogolással: nagyon sok időt rabol, amíg a partnerek megbeszélik mit, hova és hogyan tegyenek ki. Megszületett a megoldás: SEOzseni Vendégblog funkció

A vendégblog kifejezetten erős linképítő és márkanév építő technika. Egy témába vágó weboldalon megjelenik az egyik cikke. Benne egy linkkel, ami a teljes cikkre hivatkozik. Cserébe Ön is felteszi weboldalára a partner cikkét. Ez az egész ingyenes, hiszen egy új cikk elkészítése nem kerül semmibe.

Ma már szinte mindenki szerkesztheti a weboldalát online. A partner elküldi a cikket e-mailben. Belép weboldala adminisztrációjába. Pár percet szán rá, hogy a partner cikkét publikálja. Ezután Ön is elküldjük e-mailben a saját cikkét és a partner is belép az adminisztrációba, publikálja a cikket.

Mit nyernek ezzel a felek?

 • Keresőoptimalizálás: a keresőben elért helyezést javítja, ha témába vágó (szakszóval releváns) honlapokról szerzünk linket. Emellett növekedik a weboldalunkra hivatkozó egyedi domain nevek száma. Ami nagyon erős rangsorolási faktor.
 • Márkanév építés: a kíváncsi emberek, új felhasználók, leendő vevők gyakran rákeresnek az adott cég/weboldal nevére vásárlás előtt. Vajon mindegy, hogy mit találnak? Növelni vagy rontani fogja a cég felé a bizalmat, ha konkurensek álnevek mögött lejárató cikkekkel szemetelik tele a világhálót? Ismerős Önnek is, ugye? Ideális esetben az első találatok között jelenik meg partnerünk honlapjára helyezett cikkünk. Növeli a bizalmat és visszaszorítja a webszemetet.

Hogyan találhat vendégblog partnereket?

Google :) Nagyon egyszerű: gondoljon a témába vágó kulcsszavakra. Írja idézőjelek közé és írja utána: blog. Például egy reklámszövegírónak jó partnere lehet, aki weboldal készítéssel foglalkozik. Írja be a keresőbe: "weboldal készítés" blog.

Segítségünkre van a Google speciális keresés. Íme néhány érdekes keresési operátor:

 • allintitle:"weboldal készítés" - Csak azokat a weboldalakat mutatja, aminek a címsorában (title elem) szerepel az idézőjelek közé írt kifejezés
 • allinurl:"weboldal készítés" - Csak azokat a weboldalakat mutatja, aminek a webcímében (URL) szerepel az idézőjelek közé írt kifejezés
 • allintext:"weboldal készítés" - Csak azokat a weboldalakat mutatja, aminek a szövegében szerepel az idézőjelek közé írt kifejezés

Sajnos egyszerre csak egy keresési operátort lehet használni. Azonban jó kis móka, hiszen ezekkel gyorsabban meg lehet találni potenciális vendégblog partnert.

A SEOzseni Vendégblog funkció: tizedére csökkenti a vendégblogolásra fordított időt és a cikkek publikálásával járó bonyodalmakat

A vendégblogolás folyamata nagyon unalmas. Rögtön az elején falakba ütközik. Nem elég partnereket keresni. Nagyon megnyerően kell kommunikálni vele. Ha szimpatikusnak tartja Önt illetve weboldalát, talán belemegy a vendégblogolásba. Ezután jöhet a cikkcsere.

Általában valamilyen szövegszerkesztőben (pl. Microsoft Word) szokták megírni a cikket. Amit gyakran nem is lehet egyszerűen az online weboldal szerkesztőbe feltölteni. A szövegszerkesztőből kimásolt tartalom sokszor tartalmaz láthatatlan formázásokat. Teleszemeteli a forráskódot, amit meg kell tisztítani publikálás előtt.

A cikket elküldhetik egymásnak e-mailben vagy csatolt fáljban. Teljesen mindegy, mert ki kell másolni, meg kell tisztítani a szöveget publikálás előtt. Utána Ön is elküldi a saját cikkét a partnerének - valószínűleg a partnere is elszenvedi ezeket.

A SEOzseni Vendégblog funkció ezen bonyodalmak minimálisra csökkentése miatt készült. Az alapelv egyszerű:

 • Megnyerő legyen az első e-mail, amivel vendégblogolást kezdeményezünk.
 • Ne kelljen 27 e-mailt írni ahhoz, hogy végre mindkét cikk normálisan megjelenjen a weboldalon.
 • Sőt, ne is kelljen e-mailt írni. Legyen egy központi rendszer, ami automatikusan értesíti a partnereket, ha történt valami fejlemény.
 • A cikkeket ne e-mailben küldjék el egymásnak. A cikk megosztásához legyen egy online adminisztrációs felület. Ne e-mailben kelljen az egészet levezényelni. Ön is és a partner is egy online űrlapon keresztül feltölti a cikket, amit nem kell megtisztítani.
 • Még egy csavar: a PR Csoporttal teljesen kompatibilis a vendégblog funkció. Önnek még csak be sem kell lépni weboldala szerkesztőjébe. Elég belépni a SEOzseni-be, átolvasni a cikket és a „Publikálás” gombra kattintani. Hát nem egyszerű?

SEOzseni Vendégblog használata lépésről lépésre

A SEOzseni Vendégblog funkciót mindenki használhatja, aki már telepítette a PR Csoport programkódot weboldalába - vagy rendelkezik SEOzseni Szakmai Bloggal. Ekkor a partner cikkének a megosztása egyetlen kattintás.

 • #1.) Első benyomás: írjon egy rövid e-mailt a leendő partnerének. Például: „Kedves xyz, Most találtam weboldalára és tetszik, amit olvastam. Szívesen publikálnám az Ön egyik cikkét az xyz honlapomon. Cserébe Ön is publikálhatja az egyik cikkemet. Tetszik az ötlet? Mit szól hozzá? Kíváncsian várom válaszát, tisztelettel: xyz”
 • #2.) Titkos link: Van egy titkos link, ahol a teljes kommunikáció megtörténik. Ezt a linket itt találja: SEOzseni » Közösségi Linképítés menü » Vendégblog. Amikor válaszolt a partnere az első levélre, küldje el neki ezt a titkos linket. Itt a partner könnyen, gyorsan és kényelmesen megírhatja a saját cikkét. Szerkesztheti, átírhatja, ha elrontott valamit. Mikor kész, a „Publikálás” gombra kattint.
 • #3.) Cikk csere: Amikor a partnere feltöltötte a saját cikkét, küld Önnek a SEOzseni egy értesítő e-mailt. Kattintson a benne szereplő linkre és jelentkezzen be a SEOzseni-be. Rögtön láthatja a partner cikkét. Ha tetszik, Ön is megírja a saját cikkét az űrlapon keresztül. Mikor kész, a „Publikálás” gombra kattint. A gombra kattintás után azonnal megjelenik a PR cikk a weboldalán, ha telepítette a PR Csoport programkódot.
 • #4.) Partner publikálja az Ön cikkét: Miután Ön megírta a saját cikkét és publikálta a partner cikkét, küld a SEOzseni a partnerének egy értesítő e-mailt. A partnere kap egy titkos linket. Itt láthatja, hogy a saját cikke milyen webcímen érhető el az Ön weboldalán. Elolvashatja az Ön által feltöltött cikket. Belép weboldala adminisztrációjába és pár perc alatt feltölti az Ön cikkét. Mikor kész, a titkos linken látható űrlapon megadja azt a webcímet, ahol az Ön cikke olvasható.
 • #5) Mindenki boldog: Amikor partnere publikálja weboldalán a cikket, küld Önnek a SEOzseni egy értesítő e-mailt. Itt megnézheti, hova és hogyan került fel az Ön cikke. A cikkek törlésének elkerülése miatt a SEOzseni rendszeresen ellenőrzi, hogy mindkét cikk megtalálható-e az elmentett webcímeken.

Próbálja ki! Szívesen publikálom az Ön cikkét weboldalamon - cserébe Ön is publikáljon egy cikket a SEOzseni-ről a saját weboldalán.

Sokkal egyszerűbb így a vendégblogolás. Nem kell a cikkek formázásával és az állandó levelezgetéssel foglalkozni. Ezeket megoldja a SEOzseni:

Tetszett a cikk? Szeretne hasonló keresőoptimalizálás és linképítés tippeket?

A Google rangsorolási algoritmusa évente 500 alkalommal változik. Vigyázzon, ha nem frissíti tusádát, elavulnak SEO módszerei és lerontja a kemény munkával megszerzett helyezést. Legyen naprakész és értesüljön a legújabb keresőoptimalizálás tippekről. Iratkozzon fel a blog értesítőre és kap egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:


Okos vásárlás: küldhetnek nekem akciós SEO ajánlatokat (max. havi 1x) IGEN, értesítést kérek
az új SEO módszerekről

Számít az Ön véleménye! Szóljon hozzá a témához:

*Név:
*Hozzászólás:

--
A közismert keresőoptimalizálás és linképítés technikák szakszerű alkalmazásával weboldala jobbá, értékesebbé válhat. A weboldala minőségi továbbfejlesztésével elnyerheti méltó helyét a Google kereső élmezőnyében. Ebben segít Önnek a SEOzseni. Köszönöm figyelmét, tisztelettel:

Verdes János
Verdes János
Keresőoptimalizálás (SEO) szakértő, a SEOzseni szerzője

© 2005 - 2021 seozseni.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.